Πικάντικα burgers λαχανικών με φέτα

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γευστικά, χωρίς κρέας για λιγότερα λιπαρά και πολύ νόστιμα με μια ελληνική πινελιά από τριμμένη φέτα. Συνταγή που ταιριάζει στη 5:2 Diet και μπορείς να την απολαύσεις σκέτη ή σε ψωμάκι.
244 θερμίδες το burger με το χαλούμι/459 θερμίδες με ψωμάκι, γουακαμόλε και τομάτα
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 5:2 Diet ΕΔΩ

Συστατικά

  • Λίγο ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 600γρ. Φασόλια κονσέρβα (κατά προτίμηση ανάμεικτα)
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 50 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • Το χυμό από ½ Lime
  • 75 γρ. φέτα
  • 80 γρ. χαλούμι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Προαιρετικά μπορείς να το σερβίρεις ως burger με extra: 1 ψωμάκι για burger ολικής
  • 1 κ.σ. γουακαμόλε
  • 10 φύλλαράκια ρόκας
  • 1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ράντισε με ελάχιστο ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπέρωσε και σόταρε σε χαμηλή φωτιά για 5΄λεπτά περίπου.Πρόσθεσε το σκόρδο και το πιπέρι καγιέν
  • Σε ένα μπολ βάλε τα φασόλια και λιώσε με το πιρούνι σου και ανάμειξε με το μείγμα τα σοταρισμένα λαχανικά σου. Άφησε το μείγμα να κρυώσει
  • Πρόσθεσε το αυγό, την ψίχα τριμμένη, το κόλιαντο, το χυμό lime και αλατοπιπέρωσε. Ζύμωσε τα υλικά και πρόσθεσε τη φέτα τριμμένη
  • Με ελαφρώς βρεγμένα χέρια πλάσε 4 μεγάλα burger. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 20′ λεπτα να σταθούν.
  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου ή το barbeque, λαδώνοντας ελαφρά τη σχάρα σου. Ψήσε κάθε burger για 3′-4′ λεπτά από τη μία πλευρά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Στρώσε μια φέτα χαλούμι σε κάθε burger και άφησε να λιώσει
  • Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα ή αν θέλεις βάλε σε ψωμάκι με λίγο γουακαμόλε, φύλλα ρόκας και τομάτες.

Tip

Φρόντισε να τα παγώσεις καλά στο ψυγείο ή ακόμη και να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη για όποτε θελήσεις veggie burger!

Read More

And More