Site icon TLIFE

Πώς θα ξεχωρίσεις ένα ώριμο καρπούζι; Υπάρχει τρόπος

Πόσες φορές σου έχει τύχει να λαχταράς να δοκιμάσεις ένα δροσερό και ζουμερό καρπούζι και όταν το ανοίξεις στα δύο και σερβίρεις τα κομμάτια του να αντιλαμβάνεσαι πως είτε είναι άγουρο, είτε παραγινωμένο; True story: συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!

Για να μην πέφτεις, λοιπόν, στην παγίδα να αγοράζεις καρπούζια που δεν πρόκειται τελικά να ευχαριστηθείς, θα πρέπει να ελέγξεις τρία πράγματα κατά την αγορά! Πρώτον, σήκωσέ το για να δεις το βάρος του, γιατί όλα τα καρπούζια θα πρέπει να νιώθεις πως είναι πιο βαριά απ’ ό,τι νόμιζες! Δεύτερον, τσέκαρε το ανοιχτόχρωμο σημείο του. Όλα τα καρπούζια αποκτούν μια ανοιχτόχρωμη κηλίδα στο σημείο που στέκονται. Αν το χρώμα είναι θαμπό κίτρινο, τότε το καρπούζι είναι ώριμο! Και τρίτον, τσέκαρε την κάτω πλευρά του καρπουζιού. Χτύπησέ το ελαφρά και αν ο ήχος είναι βαρύς και βαθύς τότε είναι ώριμο. Αν ακουστεί πολύ συμπαγές, τότε είτε είναι άγουρο, είτε παραέχει ωριμάσει!

© 2024 tlife.gr