Πουγκάκια με αρνίσιο κρέας

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πάντα μένει κρέας από το Πάσχα. Τι θα κάνεις θα το πετάξεις; Όχι, φυσικά! Θα το ανακυκλώσεις σε πεντανόστιμα πουγγάκια…

Απότ ο βιβλίο της Μάρθα Συριανάκη “Τίποτα Δεν Πάει Χαμένο. Συνταγές για οικονομικά γεύματα”, Εκδόσεις Φίλντισι

Συστατικά

  • Για κάθε 2 φλιτζάνια ψητό αρνί
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1/2 φλιτζάνι πλιγούρι μουλιασμένο για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη γέμιση με το κρέας κομμένο σε κομματάκια.
  • Άνοιξε τη σφολιάτα και κόψε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • Βάλε λίγο απότ ο μείγμα της γέμισης στο κέντρο και ένωσε την άκρες ψηλά με τα δάκτυλα φτιάχνοντας ένα πουγγί
  • Λάδωσε ελαφρά ένα ταψάκι και στρώσε τα πουγγάκια σου
  • Βάλε στο φούρνο στους 180oC για μισή ώρα περίπου να ροδίσουν

Tip

Δεν βάζουμε αλάτι στα υλικά μας γιατί το κρέας είναι ήδη αλμυρό...

Read More

And More