Πουτίγκα με φρούτα

1 Ώρα και 50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ποτέ ένα γλυκό δεν είχε περισσότερα αντιοξειδωτικά… Εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια και συμβάλλει στη δόμηση ενός γερού μυικού συστήματος. Το τρίδυμο αποξηραμένα φρούτα-κανέλα-μοσχοκάρυδο υπερτροφοδοτεί με αντιοξειδωτικές ουσίες. Ιδανική γευστική πρόταση για τη θωράκηση της καρδιάς και την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

Μοναδες Orac: 5030

Συστατικά

  • 1/3 φλιτζάνι καστανό ρύζι
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 2/3 του φλιτζανιού γάλα 1.5% λιπαρά
  • 1 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα 9δαμάσκηνα, μήλα, μάγκο, βερίκοκα, σταφίδες)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κ.σ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC
  • Βράσε το καστανό ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ανακάτεψε με τη μαύρη ζάχαρη, το γάλα και τα αποξηραμένα φρούτα. Πασπάλισε με κανέλα
  • Γύρισε το μείγμα σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, αλειμένο ελαφρά με μαργαρίνη και πασπάλισε με μοσχοκάρυδο
  • Ψήσε στο φούρνο για 1 ώρα

Tip


Read More

And More