Pretzel για πρωινό

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα γνωρίζεις σίγουρα… αν δεν το έχεις δοκιμάσει, είναι ευκαιρία να έχεις ένα υγιεινό πρωινό για κάθε μέρα ή ακόμη και ένα χορταστικό σνακ χωρίς θερμίδες. Τα γερμανικά ψωμάκια θα σε ξετρελάνουν! Δοκίμασέ τα με βουτυράκι και λίγο κίτρινο τυρί!

Συστατικά

  • 3 k.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι κίτρινο για ψωμί
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (υπολόγισε 2.5 κ.γ.)
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. baking soda
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • Αλάτι χοντρό για το πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Διάλυσε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και πρόσθεσε λίγη ζάχαρη. Άφησε το μπολ στην άκρη 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι και ανακάτεψε
  • Πρόσθεσε στη συνέχεια τη μαγιά και ζύμωσε να πάρεις μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκέπασε και άφησε να πάρει όγκο για 3/4 της ώρα
  • Χώρισε τη ζύμη σε 12 μέρη και άνοιξε με κάθε ένα από αυτά ένα κορδόνι. Πλέξε τα pretzel στο χαρακτηριστικό του σχήμα. Άφησε μερικά λεπτά να σταθούν
  • Βάλε σε μια κατσαρόλα τα 4 φλιτζάνια νερό να βράσει μαζί με τη μαγειρική σόδα. Αφού πάρει βράσει χαμήλωσε και άφησε να σιγοβράσει
  • Βύθισε με προσοχή ένα-ένα τα pretzel με μια τρυπητή κουτάλα και κράτησε μέσα στο καυτό νερό για περίπου 1 λεπτό
  • Άφησέ τα λίγο να κρυώσουν και άλειψε την επιφάνειά τους με το αυγό. Μπορείς να το νερώσεις με ελάχιστο νερό για να σου φτάσει
  • Πασπάλισε με χοντρό αλάτι και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 15 λεπτά

Tip


Read More

And More