Ροδάκινα ποσέ σε γλυκό κρασί

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ωραία ιδέα για να μετατρέψεις το σνακ σε γλυκό, χωρίς κόκκο ζάχαρης, με υπέροχη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Ετοίμασέ το σε χρόνο μηδέν και νιώσε για λίγο… πριγκίπισσα!

Θερμίδες 200

Συστατικά

  • 4 μεγάλα ροδάκινα, πλυμένα και σκουπισμένα
  • 2 1/2 φλιτζάνια λευκό γλυκό κρασί (προτίμησε το Sauternes)
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 5-6 φυλλαράκια βασιλικού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πάρε ένα βαθύ κατσαρολάκι, με διάμετρο ικανή να χωρά και τα τέσσερα φρούτα στον πάτο
  • Βάλε την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 10 λεπτάκια να είναι κρύα. Κάνε το ίδιο και με το δοχείο του μίξερ
  • Στη συνέχεια περίχυσε τα ροδάκινα με το κρασί. Συμπλήρωσε με κρύο νερό μέχρι να σκεπάσεις τα φρούτα
  • Άφησε τα φρούτα να πάρουν μια βράση και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά
  • Με μια τρυπητή κουτάλα μετάφερε τα ροδάκινα σε ένα μπολ και άφησε να κρυώσουν ίσα, ίσα να μπορείς να τα ξεφλουδίσεις. Ξεφλούδισε και στρώσε στο μπολάκι
  • Άφησε το κρασί στη φωτιά να βράσει ακόμη περισσότερο και να σωθεί. Πρέπει να πάρεις 1 με 1 1/2 φλτιζάνια
  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει αφράτη σαντιγί. Συμπλήρωσε και τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε. Στο τέλος, πρόσθεσε λίγο από τους σπόρους της βανίλιας
  • Βάλε μια ροζέτα σαντιγί δίπλα σε κάθε ροδάκινο, περίχυσε με το κρασί και σέρβιρε με φύλλα βασιλικού

Tip


Read More

And More