Σαγανάκι με σος

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμο σαγανάκι με σος μέλι και βαλσάμικο και ψητές πιπεριές Φλωρίνης! Το πιάτο που θα εξαφανιστεί με το που το ακουμπίσεις στο τραπέζι… Στην υγειά σου!
Πηγή

Συστατικά

  • 4 φρέσκες πιπεριές Φλωρίνης
  • Για το σαγανάκι: 2 φέτες κεφαλοτύρι
  • ή πικάντικη γραβιέρα (περίπου 120 γρ. η μία)
  • 2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα: 1 κ.γ. δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. θυμαρίσιο μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μούλτι το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το δενδρολίβανο και τα χτυπάμε μέχρι να προκύψει μια λεία σάλτσα
  • Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια και τις ψήνουμε όπως είναι σκέτες σε καλά προθερμασμένο γκριλ για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη ή σε δυνατό φούρνο
  • Τις βάζουμε όπως είναι ζεστές σε ένα μπολ, τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε για 15 λεπτά
  • Με αυτό τον τρόπο μαλακώνει η φλούδα τους και ξεφλουδίζονται μετά πολύ εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε σε μικρές λεπτές λωρίδες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε μια πιατέλα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και σε ένα πιάτο το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο όσο να καλύψει καλά τον πυθμένα του τηγανιού και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Βουτάμε το τυρί στο νερό, μετά στο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι, το βυθίζουμε πάλι στο νερό και το βάζουμε αμέσως αλλά στο καυτό λάδι προσεκτικά, γιατί θα πιτσιλίσει
  • Το τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές για μερικά λεπτά και το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τη δεύτερη φέτα τυριού
  • Βάζουμε το σαγανάκι στην πιατέλα με τις πιπεριές και, αν θέλουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα, αλλιώς τη βάζουμε σε ένα μπολ για να βουτάμε τις μπουκιές τυριού και πιπεριάς

Tip


Read More

And More