Σαλάτα με μαριναρισμένο κοτόπουλο και dressing

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Απόλαυσε αυτήν τη συνταγή το μεσημέρι ή το βράδυ και κάνε πιο γευστική τη δίαιτά σου. Δεν έχει λιπαρά αλλά ούτε και πολλές θερμίδες.

Θερμίδες: 273/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 1+1/2 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 4φλ. πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
  • Φέτες αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου:
  • 2κ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/3φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2κ. σούπας μέλι
  • 1+1/2κ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
  • Για το dressing:
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2κ. σούπας ξύδι
  • 2κ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1+1/2κ. γλυκού κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Συνδύασε τα συστατικά για τη μαρινάδα και ρίξε τα μαζί με το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα.
  • Άφησε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 6 έως 8 ώρες στο ψυγείο.
  • Βγάλε το κοτόπουλο από τη σακούλα και άπλωσε το σε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Πασπάλισε με λίγο αλάτι και πιπέρι και ψήσε το στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί και να μη είναι ροζ στο εσωτερικό.
  • Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ανακάτεψε τα συστατικά για το dressing σε ένα βaζάκι με καπάκι.
  • Ανακίνησε καλά το βαζάκι για να ενωθούν τα υλικά.
  • Διαχώρισε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε 4 πιάτα και στην κορυφή πρόσθεσε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις φέτες πορτοκαλιού.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε φέτες, μοίρασέ το πάνω στα πιάτα και πρόσθεσε το dressing.
  • Ολοκλήρωσε με τα αμύγδαλα από πάνω.

Read More

And More