Σαλάτα με πλιγούρι, χουρμάδες και dressing πορτοκαλιού

4 μερίδες
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Νόστιμη σαλάτα με μαροκινές επιρροές. Περιέχει γευστικά superfoods και ένα dressing πορτοκαλιού.
Θερμίδες: 245/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τη σαλάτα:
  • 1/2φλ. πλιγούρι άψητο
  • 1/2φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένοι
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4φλ. φιστίκια
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
  • 2φλ. σπανάκι baby
  • Για το dressing:
  • 1 πορτοκάλι καθαρισμένο
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1κ. σούπας μηλόξυδο
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Λίγο πριν το αφαιρέσεις από το μάτι της κουζίνας, πρόσθεσε τους χουρμάδες και το αλάτι και ανακάτεψέ το.
  • Άφησε το πλιγούρι να κρυώσει για 30 λεπτά.
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τα υλικά για το dressing, εκτός από το κόλιανδρο, και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Πρόσθεσε το κόλιανδρο και ανάτεψε ελαφρά με ένα κουτάλι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη σαλάτα μαζί με το πλιγούρι και στο τέλος περίχυσε με το dressing.
  • Μοίρασε τη σαλάτα σε 4 πιάτα.

Tip


Read More

And More