Σαλάτα με χταπόδι και αβοκάντο

1h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πλούσια σαλάτα με ψητό χταπόδι, ρόκα και αβοκάντο

Συστατικά

  • 1 χταπόδι (περίπου 1 kg)
  • ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • χυμός και ξύσμα από δύο lime
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 20 ντοματίνια
  • 100 gr ρόκα
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι ελαιόλαδο και τσιγάρισε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το ξύσμα ενός lime.
  • Πρόσθεσε το χταπόδι ολόκληρο, το κρασί και το χυμό ενός lime και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά με το καπάκι για μία ώρα.
  • Μόλις ετοιμαστεί το χταπόδι και είναι τρυφερό, κόψε σε κομμάτια, αλατοπιπέρωσέ το και άλειψέ το με λάδι.
  • Βάλε τα κομμάτια να ψηθούν σε μια γκριλιέρα για πέντε με έξι λεπτά, μέχρι να “καραμελώσουν”.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αβοκάντο με τα ντοματίνια, τη ρόκα και το χταπόδι και αλάτισε καλά.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε μαζί το χυμό και το ξύσμα lime που έμειναν, τη μουστάρδα και τον κόλιανδρο.
  • Τέλος, ρίξε τη vinaigrette πάνω από τη σαλάτα, ανακάτεψε όλα τα υλικά καλά και πασπάλισε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Read More

And More