Σκαφάκια μελιτζάνας στο φούρνο, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γευστική πρόταση για να μαγειρέψεις και να απολαύσεις τις μελιτζάνες. Τα μυρωδικά κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο το αποτέλεσμα, ενώ το τυρί προσφέρει απλόχερα γεύση.
Μονάδες Orac ανά μερίδα: 2.850
 

Συστατικά

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά
  • 300 γραμμ. ξηρή μυζήθρα τριμμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε τις μελιτζάνες, κόψε τες στη μέση και τοποθέτησέ τες σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό.
  • Άφησέ τες να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά η σάρκα τους.
  • Βγάλ’ τες από την κατσαρόλα, στράγγιξέ τες και αφαίρεσε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι.
  • Τοποθέτησε κατά μέρος τις άδειες μελιτζάνες, τα σκαφάκια δηλαδή, τα οποία θα γεμίσεις αργότερα.
  • Ρίξε τη σάρκα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό, το βασιλικό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά.
  • Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ψήσε το μίγμα που εστοίμασες μέχρι να ροδίσει καλά. Απόσυρε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Πρόσθεσε την ξηρή μυζήθρα και τα 2 αυγά καλά χτυπημένα.
  • Ανακάτεψε πολύ καλά και γέμισε τα σκαφάκια, πασπαλίζοντας στο τέλος με λίγη ακόμα μυζήθρα.
  • Ψήσε τις γεμιστές μελιτζάνες στους 200 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄.

Tip


Read More

And More