Σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο με σκόρδο και τυρί

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ποιος είπε ότι το σνίτσελ πρέπει να “βυθίζεται” σε λάδι για να είναι λαχταριστό;

Συστατικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κ. σούπας σκόρδο σε φέτες
  • 1 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 3/4 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 3/4 φλ. τριμμένο cheddar
  • 1 κ. σούπας βασιλικός κομμένος
  • 1 1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, ππέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 230°C και λάδωσε τη σχάρα σε ένα ταψί.
  • Βάλε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
  • Ανακάτεψε το βούτυρο με τη μουστάρδα και το σκόρδο.
  • Σε άλλο σκεύος ανακάτεψε το ψωμί με το τυρί, το βασιλικό, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι.
  • Πέρασε κάθε φιλέτο από το μείγμα του βουτύρου και μετά βούτηξέ το στο μείγμα του ψωμιού.
  • Τοποθέτησε το κοτόπουλο στη σχάρα, ράντισέ το με λίγο λάδι και άφησέ το να ψηθεί για 25 λεπτά, μέχρι να “χρυσίσει”.
  • Σέρβιρε με τραγανά λαχανικά και vinaigrette μουστάρδας.

Tip


Read More

And More