Σορμπέ με κακάο και εσπρέσο

Σορμπέ με κακάο και εσπρέσο | tlife.gr
Εύκολη
5 μερίδες
10 λεπτά

Απολαυστική και σοκολατένια γρανίτα. Θα γίνει η πιο αθώα ατασθαλία του καλοκαιριού.

Θερμίδες: 97/ μερίδα

Συστατικά
  • 2+1/4φλ. νερό
  • 1/2φλ. ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/2φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1/4κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4φλ. εσπρέσο
Τρόπος μαγειρέματος
  • Σε μια κατσαρόλα, συνδύασε το μισό νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και την σκόνη κακάου και ζέστανε σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ανακάτευε συνεχώς και όταν αρχίζει να βράζει μείωσε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
  • Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για 30 δευτερόλεπτα.
  • Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε τη βανίλια, το εσπρέσο και το υπόλοιπο νερό.
  • Βάλε το μπολ στην κατάψυξη και άφησέ το όλη τη νύχτα.
  • Χώρισε το παγωτό σε 5 μερίδες.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ