Συνταγή για καλοκαιρινή γκασπάτσο με καρπούζι

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ναι, κάνει ζέστη και (ναι!) θες κάτι που θα δροσίσει τον ουρανίσκο σου με τον καλύτερο τρόπο. Τι θα έλεγες για αυτή την εκπληκτική σουπίτσα; 

Συστατικά

  • 1 μεγάλη ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1/2 μικρή καυτερή πιπεριά
  • 2 φλιτζάνια καρπούζι σε κυβάκια
  • 1 κουτ. του γλυκού λευκό ξύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 1/2 αγγούρι χωρίς σπόρους ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φέτα
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μπλέντερ χτυπάς την ντομάτα, την πιπερίτσα και το μισό καρπούζι.
  • Όταν λιώσουν τα υλικά, προσθέτεις το ξύδι και το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το χτύπημα.
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, το αγγούρι, τον άνηθο και αλατοπίπερο.
  • Συνεχίζεις να χτυπάς τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
  • Μοιράζεις τη σούπα σε μπολ, πασπαλίζεις με την τριμμένη φέτα και το υπόλοιπο καρπούζι και σερβίρεις.

And More