Συνταγή για ψαρόσουπα

1 ώρα και 50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια ψαρόσουπα είναι κατάλληλη για τις κρύες ημέρες ενώ παράλληλα θρεπτική και super γευστική. 

Συστατικά

  • 800γρ. ψάρι για σούπα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 3 ντομάτες μέτριες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα και το σέλινο για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τα σβήνεις με το λευκό κρασί
  • Προσθέτεις τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά
  • Με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιείς και τα αφήνεις στην άκρη
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό και αλάτι βράζεις το ψάρι για 10 λεπτά
  • Το αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα και το τοποθετείς σε μια πιατέλα
  • Σουρώνεις τον ζωμό του και τον ρίχνεις στην κατσαρόλα με τη σάλτσα
  • Βράζεις τη σούπα για 15 περίπου λεπτά και προσθέτεις αλάτι
  • Τη σερβίρεις ζεστή και ρίχνεις από πάνω μαϊντανό και θυμάρι.

Κεντρική photo: iStock

And More