Συνταγή για θρεπτική σούπα με σπανάκι

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αυτή η ζεστή σουπίτσα, εκτός από πλούσιο χρώμα και γεύση, διαθέτει πληθώρα θρεπτικών στοιχείων. Δες πώς θα την φτιάξεις!

Συστατικά

  • 450 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 600 ml γάλα
  • 450 γρ. φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, λιώνεις το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτεις και τις πατάτες, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για κανένα δεκάλεπτο. Ρίχνεις στην κατσαρόλα το ζωμό και αφήνεις τα υλικά σου να πάρουν μια βράση.
  • Στη συνέχεια, ρίχνεις το γάλα και άφησε το μείγμα να αρχίσει να κοχλάζει. Όταν πάρει βράση, προσθέτεις τη μισή ποσότητα σπανάκι και το ξύσμα λεμονιού
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά, σκεπάζεις την κατσαρόλα και αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου ένα τέταρτο της ώρας.
  • Μεταφέρεις τη σούπα σε ένα μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο ωμό σπανάκι και λιώνεις όλα τα υλικά, μέχρι να γίνουν λεία.
  • Γυρίζεις τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα και την ζεσταίνεις. Αλατοπιπέρωσε και προσθέτεις και το μοσχοκάρυδο.

Read More

And More