Συνταγή για βελουτέ σούπα μπρόκολο με τριμμένη παρμεζάνα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ο καιρός κρύωσε και αυτή η σουπίτσα είναι η καταλληλότερη για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία και να “ντύσεις” τις μέρες με θαλπωρή. 

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 8 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 3 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 3 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
  • Πιπέρι μαύρο (σε μύλο) για ακόμα περισσότερη γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σέλινο.
  • Μόλις μαλακώσουν, προσθέτεις το μπρόκολο και περιχύνεις με το ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζεις με ένα καπάκι και αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για δέκα λεπτά.
  • Σε ένα μπλέντερ, ρίχνεις το μείγμα αρχικά μέχρι τη μέση και αρχίσεις με απαλές κινήσεις να ανακατεύεις μέχρι να πάρει την υφή πουρέ.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα λιώνεις αρχικά τις τρεις κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέτεις το γάλα και το αλεύρι.
  • Ανακατεύεις συνέχεια μέχρι να πήξει και προσθέτεις τη σούπα. Ανακατεύεις το τελικό μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνεις την παρμεζάνα.

Read More

And More