Σουβλάκια τόνου με σάλτσα πέστο

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο Έλληνας Σεφ ετοιμάζει διαφορετικά σουβλάκια από φρέσκο τόνο, υπέροχη σάλτσα πέστο και μοναδική γεύση. Γιατί το νόστιμο φαγητό δεν είναι ανάγκη να είναι και παχυντικό!

Πηγή

Συστατικά

  • 800 γρ. τόνο κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 2 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Για το pesto: μια χούφτα βασιλικό πλυμμένο και στεγνό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι
  • 40-50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί με τον τόνο σε ένα μπολ και σκέπασε με μεμβράνη για μισή με μία ώρα
  • Όση ώρα παίρνει το τόνος τα αρώματα των υπόλοιπων συστατικών ετοίμασε το πέστο
  • Βάλε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τον βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι και στο τέλος την παρμεζάνα
  • Το μείγμα θα γίνει μια πάστα και στη συνέχεια προσθέτεις ελαιόλαδο για να πάρει το πέστο βελούδινη υφή
  • Πέρασε τους μαριναρισμένους κύβους τόνου σε ξυλάκια για σουβλάκι και ψήσε στο γκριλ για πολύ λίγη ώρα. 3 με 4 λεπτά
  • Σέρβιρε με λίγο πέστο και πράσινη σαλάτα

Tip


Read More

And More