Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο σέξι ηθοποιός λατρεύει τη μαγειρική και δεν χάνει ευκαιρία να αποδείξει τη μαγειρική του δεινότητα. “Λατρεύω τη μαγειρική. Κάθε φορά που επισκέπτομαι μια πόλη, λατρεύω να πηγαίνω στην τοπική αγορά, συμπεριλαμβανομένων και σουηδικών βιβλίων μαγιειρκής. Λατρεύω τα κεφτεδάκια” λέει ο Jake που σου δίνει την παρακάτω συνταγή για τους φησμισμένους κεφτέδες από τη Σουηδία.

Συστατικά

  • 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φέτες λευκό ψωμί τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι τυρί πεκορίνο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Μια πρέζα μπούκοβο
  • Μια πρέζα κόκκους μαύρο πιπέρι σπασμένους
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας με βασιλικό προαιρετικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 170oC
  • Ανάμειξε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ χωρίς να τα ζυμώσεις υπερβολικά πολύ
  • Πλάσε 12 κεφτεδάκια και βάλε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Ψήσε για 15′ λεπτά ή 20′ αν δεν θέλεις να τις βάλεις σε σάλτσα ντομάτα
  • Σέρβιρε με τη σάλτσα ντομάτας ζεστή

Tip


Read More

And More