Μοσχάρι λεμονάτο

2 Ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Ελένη Φουρέιρα δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί και πολύ με την κουζίνα. Όταν όμως το κάνει φαίνεται πως λατρεύει τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές. Το μοσχαράκι λεμονάτο είναι μια από αυτές που λατρεύει. Εξήγησε στο TLIFE πώς ακριβώς την ετοιμάζει…

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • Aλάτι-πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • καρότο-σέλινο (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε το κρέας και κόψε σε μερίδες
  • Ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε το κρέας από όλες τις μεριές
  • Πρόσθεσε το καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και λίγο σέλινο (μην βάζεις τα λαχανικά πολύ νωρίς στην κατσαρόλα γιατί θα λιώσουν)
  • Πρόσθεσε λίγο νερό στην κατσαρόλα και αλατοπιπέρωσε. Βάλε μαζί 1 φύλλο δάφνης και κλείσε το καπάκι
  • Άφησε το κρέας να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου (στη χύτρα θα χρειαστεί 35 με 40 λεπτά)
  • Διάλυσε λίγο αλεύρι στο χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας ζωηρά πρόσθεσε λίγο από το ζουμάκι του κρέατος
  • Αφού το λεμόνι πάρει θερμοκρασία πρόσθεσέ το στο φαγητό και άφησε λίγα λεπτά να πάρει μια βράση
  • Σέρβιρέ το με πατάτες τηγανητές ή ρύζι

Tip

Μπορείς αν θέλεις να κόψεις πατάτες και να τις βάλεις να βράσουν μαζί με το κρέας σου. Φρόντισε να βάλεις λίγο περισσότερο νερό

Read More

And More