Pain perdu

1 ώρα 30΄
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπορεί να μην το φτιάχνει η ίδια τουλάχιστον όμως ξέρει να το απολαμβάνει και να το ζητάει στο εστιατόριο Comme Ça, του chef David Myers όπου πολύ συχνά τρώει πρωινό! Pain perdu λέγεται η συνταγή γαλλιστί, αυγοφέτες το ξέρουμε ελληνικά!!

Συστατικά

  • 1 φρατζόλα μαλακό χωριάτικο ψωμί
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 1 κ.γλυκού φανίλια
  • Βούτυρο
  • Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τη φρατζόλα σου σε φέτες των 2,5 εκατοστών.
  • Βάλ’τες σε μία στρώση σε ταψί, πιέζοντάς τες αν χρειάζεται για να χωρέσουν.
  • Χτύπα τα αυγά, το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε μπολ.
  • Ρίξε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από το ψωμί και άφησέ το να μουλιάσει μία ώρα στο ψυγείο.
  • Βγάλε από το ψυγείο και άφησε το ψωμί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά βάλε 1 κ.σούπας βούτυρο να λιώσει.
  • Όσο το βούτυρο λιώνει βγάλε το ψωμί από το ταψί να στραγγίσει ένα λεπτό.
  • Μόλις το βούτυρο αφρίσει βάλε το ψωμί στο τηγάνι (όσες φέτες χωράνε αφήνοντας κενό μεταξύ τους).
  • Μόλις η κάτω πλευρά αρχίζει να ροδίζει γύρνα τις φέτες και ψήσε και από την άλλη πλευρά.
  • Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και αν θέλεις κάποιο σιρόπι ή φρέσκα φρούτα.

Tip


Read More

And More