Σολομος “πακέτο”

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ελαφριά πρόταση από την Mireille Guiliano και το βιβλίο της French Women Don’t Get Fat Cookbook. Εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου με μια γαλλική συνταγή και απόλαυσε χωρίς τύψεις. Το μενού είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες.

Συστατικά

  • 2 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο
  • 3 πορτοκάλια
  • 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα
  • 1 πράσο, μόνο το λευκό μέρος, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 8 σπαράγγια κομμένα στη μέση
  • 4 φιλέτα σολομού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουτ της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο
  • 1 κουτ της σούπας φρέσκο άνηθο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C
  • Κόψε την φλούδα ενός πορτοκαλιού σε μακριές λωρίδες. Βάλτες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό και άφησε να βράσουν.
  • Καθάρισε και κράτησε το λευκό και από τα τρία πορτοκάλια. Αφαίρεσε την μεβράνη από τις φέτες πορτοκαλιού και βάλτες σε ένα μπολ
  • Κόψε 4 κομμάτια λαδόκολας και άλειψε τες με σησαμέλαιο
  • Πρόσθεσε τα καρότα, τον άνηθο, το πράσο, τα σπαράγγια στο κέντρο της λαδόκολας και κάλυψε με το φιλέτο σολομού.
  • Πρόσθεσε το πορτοκάλι, λίγο σησαμέλαιο και ένα κουτ χυμό πορτοκάλι.
  • Αλατοπιπέρωσε και σκέπασε τα φιλέτα με τις άκρες τις λαδόκολας
  • Βάλε τα πακέτα στο φούρνο και ψήσε για 18 με 10 λεπτά. Αφού ψηθούν, άφησε εκτός φούρνου για 5 λεπτά πριν σερβίρεις.

Tip

Συνόδευσε με ολόκληρο βρασμένο σιτάρι. Τυπικό συνοδευτικό της γαλλικής κουζίνας

Read More

And More