Συνταγή για γιουβέτσι με μοσχάρι

30 λεπτά
Χρόνος προετοιμασίας
2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος
6
Θερμίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κλασικό πιάτο της Κυριακής και το αγαπημένο των παιδικών σου χρόνων. Το γιουβέτσι είναι μία από τις παραδοσιακές, ελληνικές συνταγές που λατρεύει όλη η οικογένεια. 

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο κομμένα σε καρέ
  • 1 πακέτο (500γρ.) κριθαράκι χοντρό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φλ. μυζήθρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι και σοτάρεις το μοσχάρι μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας με την ξύλινη κουτάλα
  • Ρίχνεις την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να πάρει μία βράση μέχρι να προσθέσεις δύο φλιτζάνια νερό
  • Το αφήνεις να βράσεις για μιάμιση περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσεις το κρέας
  •  

    Όταν βράσει παίρνει το κρέας με την τρυπητή κουτάλα και βάζεις σε μια μεγάλη πιατέλα

  • Προσθέτεις στο ζωμό που βρίσκεται στην κατσαρόλα νερό μέχρι να φτάσει το 1 1/2 λίτρο τον αφήνεις να βράσει και προσθέτεις το κριθαράκι
  • Το αφήνεις 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει και προσθέτεις νερό αν χρειαστεί μιας και πρέπει να παραμείνει αρκετός ζωμός για τη συνέχεια
  • Ρίχνεις το κριθαράκι μέσα σε ένα ταψί ή σκεύος και προσθέτεις το μοσχάρι
  • Το αφήνεις να ψηθεί στου 200 βαθμούς για 30-40  λεπτά
  • Λίγο πριν το βγάλεις από το φούρνο ρίχνεις την τριμμένη μυζήθρα
  • Σβήνεις το φούρνο, αφήνεις το γιουβέτσι για λίγο να κρυώσει και σερβίρεις

Read More

And More