Τάρτα με σπαράγγια, ζαμπόν και γραβιέρα

1 ώρα 15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ζουμερή τάρτα με κρέμα αυγών, ψητά σπαράγγια και λιωμένη γραβιέρα

Συστατικά

  • 1 πακέτο έτοιμη σφολιάτα
  • 500 gr σπαράγγια
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλ. γάλα
  • 2 κ. γλυλύ μουστάρδα Dijon
  • 1/4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1 φλ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Καθάρισε τις άκρες των σπαραγγιών, σκούπισέ τα καλά με μια πετσέτα και κόψ’ τα στη μέση οριζοντίως.
  • Άφησε τη σφολιάτα για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και από πάνω άπλωσε τη σφολιάτα.
  • Τύλιξε τις άκρες από κάθε πλευρά της σφολιάτας, ώστε να σχηματιστούν “τοιχάκια” περιμετρικά της ζύμης (σαν πίτσα).
  • Τρύπησε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι και ψήσε για περίπου 15 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυτά με το γάλα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Όταν ψηθεί η σφολιάτα, πασπάλισέ τη με τη μισή γραβιέρα και το ζαμπόν και ρίξε από πάνω το μείγμα αυγών.
  • Μοίρασε τα σπαράγγια σε όλη την επιφάνεια και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήσε για 35 με 40 λεπτά, κόψε την τάρτα σε τετράγωνα και άφησέ τη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρεις.

Read More

And More