Κουσκούς ή πλιγούρι; Ποια είναι επιτέλους η διαφορά;

Αναρωτιέσαι συνέχεια τι είναι το ένα και τι το άλλο; Γνωρίζεις ποια είναι η διαφορά;
Το κουσκούς είναι το προϊόν της ανατολής που συνοδεύει υπέροχα κρέατα, σαλάτες και μια σειρά από άλλα φαγητά! Θεωρείται ζυμαρικό κι αυτό γιατί δεν είναι καρπός, αλλά προϊόν προσεκτικής επξεργασίας! Χοντρό σιμιγδάλι μουλιάζει στο νερό να φουσκώσει, κυλιέται επάνω σε αλεύρι και αφήνεται στον ήλιο να στεγνώσει (αυτή είναι η παραδοσιακή ανατολίτικη συνταγή)!

Το πλιγούρι από την άλλη είναι στην ουσία καρπός, που παράγεται από χοντροαλεσμένο σιτάρι και θεωρείται φυσικά δημητριακό. Είναι ένα από τα καλύτερα συνοδευτικά κυρίως πιάτων, αφού έχει πολύ περισσότερες φυτικές ίνες από το ρύζι! Στην ουσία πρόκειται για καθαρό καρπό σιταριού, χωρίς καμία επεξεργασία που σπάει σε πετρόμυλο σε μεγάλα κομμάτια.

Πώς θα τα ξεχωρίσεις; Από την επεξεργασία προκύπτουν και οι διαφορές. Ο εκλεπτυσμένος ουρανίσκος θα βρει τη διαφορά, αλλά μέχρι να συνηθίσεις πρόσεξε τα παρακάτω. Το πλιγούρι είναι ακανόνιστο και σε διάφορα μεγέθη. Το κουσκούς είναι στρογγυλό σαν μπιλάκι και κατά κανόνα ομοιόμορφο!

Read More

And More