Μυστικά για να ανοίξεις μόνη σου φύλλο για πίτα

Όλα είναι μια απόφαση… το φύλλο για την πίτα, όταν είναι από τα χεράκια σου είναι εγγυημένα πιο νόστιμο. Αρκεί να ακολουθήσει μερικά απλά μυστικά!
Αρχικά στα υλικά, που είναι ό, τι πιο απλό μπορείς να φανταστείς – δηλαδή, αλεύρι, νερό και λάδι – πρόσθεσε λίγο ξύδι. Το ξύδι θα κάνει το φύλλο απίστευτα τραγανό. Και για να πάμε στο θέμα τεχνική:

– Χρησιμοποίησε νισεστέ. Αυτό το τρικ είναι από τη μαμά και είναι αλάνθαστο. Αντί για αλεύρι, πασπάλιζε το φύλλο σου με νισεστέ – φτιάχνεται από ανθό καλαμποκιού – και έτσι θα διευκολυνθείς πολύ να μην κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους.

– Κλέψε στο χρόνο. Άνοιξε δύο μπαλάκια, κάθε ένα σε έναν δίσκο αρκετά φαρδύ περίπου 20 εκατοστά. Λάδωσε καλά, πασπάλισε με νισεστέ και ένωσε τα δύο φύλλα. Άνοιξέ τα μαζί με τον πλάστη και στρώσε στο ταψί. Όταν ψηθούν θα χωρίσουν σε δύο φύλλα, κάτι που σε βοηθά να κερδίσεις χρόνο.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να μάθεις τα πάντα για το φύλλο…

Read More

And More