Πώς θα καταφέρεις να τυλίξεις τις δίπλες στο λάδι;

Σου φαίνεται βουνό; Όσες φορές το δοκίμασες έγιναν… “σούπα”;
Κόψε τα φύλλα της δίπλας σε τέτοιο μέγεθος ώστε να χωρά απλωμένη στο άνοιγμα της κατσαρόλας με το λάδι. Φρόντισε το λάδι να έχει κάψει καλά. Θα χρειαστείς δύο πιρούνια για την… επικίνδυνη αποστολή και ιδιαίτερη προσοχή για να μην πεταχτεί το λάδι και σε κάψει. Βάλε λοιπόν το φύλλο ανοιχτό μέσα στο καυτό λάδι.

Στη συνέχεια πέρασε ένα από τα δοντάκια του πιρουνιού στην μία άκρη και κράτησε με το άλλο πιρούν όσο πιο σταθερή γίνεται την άλλη άκρη της ζύμης. Κάνε μια περιστροφή της ζύμης γύρω από το πηρούνι προσπαθώντας να δώσεις κυλινδρικό σχήμα και να μην πατηθεί η δίπλα. Έτσι θα μελώσει πιο καλά και θα πάρει και μπόλικο καρύδι στο εσωτερικό της. Η πρώτη δεύτερη προσπάθεια θα είναι σίγουρα λιγότερο επιτυχημένη… αλλά είανι σίγουρο πως η επόμενη θα βγεί άψογη!

Read More

And More