Wrap με φύλλα kale αβοκάντο και τόνο

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια ιδιαίτερη αλλά εύκολη συνταγή για wrap, που μπορείς να απολαύσεις σαν κυριώς γεύμα το μεσημέρι ή σαν βραδινό πιάτο σε μια βραδιά με φίλους. Οι λίγες θερμίδες που περιέχει το κάνουν αυτόματα το ιδανικό φαγητό για κάθε ώρα.
Θερμίδες: 250/μερίδα

Συστατικά

  • 6 φλ. φύλλα kale ή σέσουλα καθαρισμένα
  • 1 κονσέρβα τόνος στραγγισμένος
  • 1 καρότο κομμένο
  • 2 κ. σούπας σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1/2 πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
  • 1/2 λάιμ στυμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 αβοκάντο ώριμο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους
  • Για το dressing
  • 1/2 αβοκάντο ώριμο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους
  • 2 λάιμ στυμμένα
  • 1/2 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1/4 φλ. νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού μουστάρδα Dijon

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τον τόνο, το καρότο, το σέλινο, τη κόκκινη πιπεριά, το κόλιαντρο και το χυμό λάιμ. Πρόσθεσε το αβοκάντο και ανακάτεψε μέχρι να γίνει πουρές.
  • Τοποθέτησε τα φύλλα kale ή τα σέσουλα σε βραστό νερό για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Πλύνε τα με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.
  • Τοποθέτησε όλα τα υλικά για το dressing σε ένα μούλτι και ανακάτεψέ τα.
  • Τοποθέτησε τα φύλλα kale ή τα σέσουλα σε ένα πιάτο και πρόσθεσε το μείγμα με τον τόνο.
  • Από πάνω βάλε 2 κ. σούπας dressing.
  • Τύλιξέ τα και στερέωσε με μια οδοντογλυφίδα να χρειαστεί.

Tip


Read More

And More