Ζελέ με μανταρίνι και κρασί

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το ανακαλύψαμε στο BBC και μας ενθουσίασε η ιδέα του να χρησιμοποιείς κρασί στο ζελέ για να φτιάξεις ένα απλό αλλά τόσο εορταστικό και παράλληλα ελαφρύ γλυκό! Δοκίμασέ το!
Θερμίδες: 115

Συστατικά

  • 7 φύλλα ζελατίνης
  • 600 ml χυμός μανταρινιού (περίπου 14 μανταρίνια)
  • 300 ml κρασί Prosecco ή λευκό, αφρώδες ξηρό κρασί
  • 1 φύλλο βρώσιμου χρυσού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για λίγα λεπτά.
  • Βάζεις 100 ml χυμό μανταρινιού σε ένα μικρό τηγάνι και τον ζεσταίνεις ελαφρώς για να βράσει σε σιγανή φωτιά.
  • Όταν η ζελατίνη μαλακώσει και ο χυμός έχει βράσει, απομακρύνεις από τη φωτιά και σουρώνεις τα φύλλα εάν έχουν κρατήσει νερό.
  • Ρίχνεις τα φύλλα μέσα στον καυτό χυμό και τα ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν κομμάτια ζελατίνης και ότι όλα έχουν λιώσει.
  • Ανακατεύεις το ζεστό χυμό στο υπόλοιπο του χυμού με το κρασί και μετά το μεταφέρεις σε μια κανάτα.
  • Περιχύνεις τον χυμό σε 6 μικρά ποτήρια.
  • Τοποθετείς τα ζελέ σε ένα μικρό δίσκο ή πιάτο και τα καλύπτεις με διαφανή μεμβράνη. Τα αφήνεις να κρυώσουν στο ψυγείο  για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να πήξουν.
  • Για να τα σερβίρεις, χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι για να τοποθετήσεις προσεκτικά σε κάθε επιφάνεια του ζελέ ένα κομμάτι από φύλλο χρυσού.

Tip

Μπορείς αντί για φύλλα χρυσού να χρησιμοποιήσεις κομμάτια από μανταρίνι και φρέσκα φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα!

Read More

And More