Spaghetti Barilla Ολικής Αλέσεως με τόνο

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερό φιλέτο τόνου με σάλτσα ελιάς, λεμόνι, βασιλικό και λιαστές ντομάτες. Είναι πεντανόστιμο, ελαφρύ και ξεχωριστό

Συστατικά

  • 350γρ. Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως
  • ½ βάζο σάλτσα Olive Barilla
  • 350γρ. φρέσκο ​​τόνο
  • Χυμό 3 λεμονιών
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 10 φύλλα βασιλικού
  • 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • 1 κουταλιά ρίγανη, αποξηραμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόβετε τον τόνο σε λωρίδες και τις βάζετε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Mαρινάρετε για περίπου 30 λεπτά.
  • Τηγανίζετε τον τόνο για 1 λεπτό προσθέτοντας ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  • Bάζετε άφθονο νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις βράσει, προσθέτετε το αλάτι (7 γρ. για κάθε λίτρο νερού) και στη συνέχεια τα Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως.
  • Εν τω μεταξύ, κόβετε σε φέτες τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, την κάπαρη και το βασιλικό και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ.
  • Αδειάζετε τα ζυμαρικά στο μπολ και τα ανακατεύετε με τις λιαστές ντομάτες.
  • Προσθέτετε το μαριναρισμένο τόνο στα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτετε τη σάλτσα Olive Barilla, ανακατεύετε μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλους τους χυμούς και σερβίρετε.

Tip


Read More

And More