Επιτέλους διακοπές!

Μια ανάσα. Ένα διάλειμμα. Για να καθαρίσει το μυαλό, να γεμίσουν οι μπαταρίες, να ανακτήσουμε δυνάμεις για να επιστρέψουμε ξανά και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, στις υποχρεώσεις.

Διακοπές! Ανθρώπινη ανάγκη που το καλοκαίρι υπογραμμίζει. Στην όμορφη χώρα που ζούμε, με όλα τα προβλήματα που την ταλαιπωρούν, που μας ταλαιπωρούν, έρχεται ο ήλιος, η θάλασσα, ο ορίζοντας να μας γεμίσει αισιοδοξία. Να ξεκουραστούμε και να δυναμώσουμε. Το οφείλουμε στον εαυτό μας.

Χωρίς διακοπές δεν βγαίνει. Ακόμα κι αν είναι για λίγες μέρες, ο οργανισμός μας, το σώμα μας, το μυαλό μας τις χρειάζεται. Το λένε και οι ψυχολόγοι…

-Το καλοκαίρι ανατρέπεται η ρουτίνα. Το περιμένουμε όλο το χρόνο και επιτέλους είναι εδώ πια και αυτό μας ανεβάζει.

-Η ζέστη μας ανεβάζει. Μας αλλάζει τη διάθεση. Τα ρούχα λιγοστεύουν, γίνονται πιο ελαφριά, άρα αυξάνεται και ο ερωτισμός.

-Ξεκουραζόμαστε. Ξαναγινόμαστε χαρούμενοι. Ομορφαίνουμε, χαλαρώνουμε, ξαναβρίσκουμε την καλή εκδοχή του εαυτού μας. Αυξάνεται η αυτοπεποίθησή μας.

-Το καλοκαίρι βγαίνουμε, διασκεδάζουμε. Το προκαλεί ο καιρός, οι καταστάσεις. Είναι αυτονόητο. Συναντάμε φίλους, επικοινωνούμε, είμαστε πιο ανοιχτοί.

-Όλες οι έννοιες, τα προβλήματα, οι υποχρεώσεις μετατίθενται για αργότερα. Τα πάντα σχεδόν υπολειτουργούν. Τα πάντα ρίχνουν τους τόνους. Οι πόλεις αδειάζουν, οι παραλίες γεμίζουν, τα νησιά ζωντανεύουν.

-Το στρες βρίσκει το δάσκαλό του. Η ανεμελιά, η ξεγνοιασιά, το χαμόγελο ξορκίζουν το άγχος και τη γκρίζα καθημερινότητα.

Τα πάντα γεμίζουν χρώμα… Μυρωδιές. Οι αισθήσεις ξυπνάνε. Αφήνεσαι. Το μυαλό αδειάζει. Οι σκέψεις σβήνουν. Ανάσα…

Καλές διακοπές σε όλους εύχομαι,

Τατιάνα

And More