Καυτό Σαββατόβραδο…

Ένα υπέροχο θεατρικό «ταξίδι» έκανα το Σάββατο με την παράσταση «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Την παρακολούθησα με όλη την οικογένεια, Νίκο και παιδιά.
Η Βουκουρεστίου ήταν γεμάτη κόσμο από νωρίς παρά το πρώτο φθινοπωρινό κρύο. Τα καφέ γύρω από το Παλλάς έσφυζαν από ζωή. Σόμπες αναμμένες και ποτάκι μέχρι να αρχίσει η παράσταση. Εικόνες από την Αθήνα μια άλλης εποχής, της ευημερίας και όχι της κρίσης.
Το πανέμορφο Παλλάς κατάμεστο. Δεν έπεφτε καρφίτσα ούτε στα τελευταία θεωρεία. Με το που άνοιξε η αυλαία το ταξίδι στο χρόνο ξεκίνησε. Ποτοαπαγόρευση, τσάρλεστον και κομπαρσίτα, σέξι κορίτσια, μαφία, έρωτες και εκατομμυριούχοι μέσα στα ευρηματικά σκηνικά των Γαβαλά και Μουρίκη.
Ο Σταμάτης Φασουλής μας έκλεισε για άλλη μια φορά το μάτι με το δικό του ιδιαίτερο χιούμορ και την ανεξάντλητη φρεσκάδα του.
Ο Γιάννης Ζουγανέλης έκλεψε την παράσταση. Έκανε το ρόλο δικό του, παρουσιάζοντας μια σύγχρονη και πιο… ελληνική βερσιόν του Τζέρυ. Έβαλε την προσωπική του καλλιτεχνική σφραγίδα και το κοινό γελούσε σε κάθε του ατάκα.Ο Αθερίδης ήταν επίσης καλός στο ρόλο του Τζο.

Η Ζέτα Μακρυπούλια φάνηκε ότι είχε δουλέψει πάρα πολύ το ρόλο της Sugar. Μαγνήτισε το κοινό με την γλυκιά, σέξι, αφέλεια της. Φωνητικά ήταν επίσης πάρα πολύ καλή, ενώ για την ακτινοβόλα σκηνική της παρουσία και ομορφιά τα λόγια μάλλον είναι περιττά.

Έκανε πάρα πολύ καλά που δεν ασχολήθηκε με κάτι άλλο αυτή την περίοδο. Ο ρόλος της έχει μεγάλες απαιτήσεις, χρειάζεται αφοσίωση και η καταξίωση ενός ηθοποιού δεν έρχεται πουθενά αλλού παρά στη θεατρική σκηνή.
Ξεχώρισα την ερμηνεία του Λευτέρη Ελευθερίου στο ρόλο του μαφίοζου Σπάτς. Η μπάσα φωνή αλά Πατσίνο η τρελή «τσαντίλα» του και ο βηματισμός του πολλαβαρύ με τις κλακέτες ήταν… όλα τα λεφτά.
Ο Κώστας Βουτσάς προκάλεσε συγκίνηση με την παρουσία του και την θρυλική ατάκα του «Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;».

Για όσους δεν γνωρίζουν το έργο, δύο άνεργοι μουσικοί, ο Τζέρυ (Ζουγανέλης) και ο Τζο (Αθερίδης), γίνονται κατά λάθος, αυτόπτες μάρτυρες σε ένα μαφιόζικο ξεκαθάρισμα. Για να γλυτώσουν από τους γκάνγκστερς ντύνονται γυναίκες και εισβάλουν σε ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα. Όμως ο Τζο που πλέον ποζάρει σαν Ζοζεφίν, ερωτεύεται την πανέμορφη SugarKane (Μακρυπούλια) που το όνειρο της είναι να παντρευτεί εκατομμυριούχο.

Εκεί γύρω περιφέρεται μ’ ένα κότερο κι ένας ζάμπλουτος κύριος, ο Όσγκουντ Φίλντινγκ (Βουτσάς) που έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα με τη Δάφνη (Ζουγανέλης) δηλαδή τον Τζέρυ με φουστάνια. Όταν σκάει μύτη ο μεγάλος μαφιόζος Σπατζ (Ελευθερίου) και αναγνωρίζει τις δύο καλλονές, αρχίζει ένα τρελό κυνηγητό με γκαγκς, ανατροπές και ξέφρενα γέλια.

And More