Το μποστάνι μου έχει όλα τα καλούδια!

Κατάφερα να κλείσω είκοσι μέρες χωρίς να σκεφτώ τίποτα!!! Ένιωθα τόσο πιεσμένη τον τελευταίο μήνα της δουλειάς που με έπιασε μια παντελής άρνηση για οποιαδήποτε πνευματική εργασία, δημιουργική σκέψη και γενικότερα για οποιαδήποτε ανάληψη ευθυνών. Ακόμη και της απλούστερης και πλέον καθημερινής. Δεν ήθελα να ασχοληθώ ούτε με το φαγητό της οικογένειας. Ήθελα μόνο να …σαπίσω στην ξάπλα.

Σήμερα το πρωί νιώθοντας επιτέλους ξεκούραστη μετά από είκοσι μέρες διακοπών, ήταν σαν να ξύπνησα από λήθαργο. Άρχισα ξαφνικά να βλέπω γύρω μου πράγματα που δεν είχα καν παρατηρήσει.

Έστρωνα το τραπέζι του πρωινού με τα ίδια άθλια πλαστικά πράσινα σουπλά. Κάθε πρωί. Από την αρχή των διακοπών. Δεν ήταν τίποτε να πάρω τα άλλα, σε τυρκουάζ καλοκαιρινό χρώμα. Ήταν τοποθετημένα λίγο πιο κάτω στο ντουλάπι. Σήμερα επιτέλους αποφάσισα να τα δω!!!

Χρησιμοποίησα και τα πανέμορφα πιαστράκια για τις πετσέτες, επίσης σε τυρκουάζ χρώμα. Τα αγόρασα τρία ευρώ τα δώδεκα πριν τις διακοπές. Ήμουν περήφανη για την συμφέρουσα αγορά αλλά δεν τα είχα χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα! Το κουρασμένο μυαλό τα είχε κάνει απλώς… delete. Έδειξαν τόσο όμορφα τώρα τα λευκά μου πιάτα! Έκοψα λουλούδια από τον κήπο και στόλισα το τραπέζι.

Αγόρασα από το σούπερ μάρκετ κάτι κρουασάν που τυλίγεις τη ζύμη μόνος και τα ψήνεις στο φούρνο. Το σπίτι μοσχομύρισε. Στην ερώτηση “τι μπορώ να φάω μαμά για πρωινό” δεν απάντησα μηχανικά “κορν φλέικς, τοστ ή αυγά, παιδί μου”.

Κάθισε η οικογένειά μου στο τραπέζι και πρόσεξε αμέσως τη διαφορά. Και πρώτος από όλους ο άντρας μου. “Είναι υπέροχο το τραπέζι σήμερα, νιώστε το, απολαύστε το” είπε στα παιδιά.

Είναι τόσο απλό να κάνεις την οικογένειά σου να χαμογελάσει. Με λίγη έμπνευση και διάθεση. Με διαφορετικά σουπλά, φτηνά χρωματιστά πιαστράκια για τις πετσέτες και ζεστά κρουασάν. Αρκεί να έχεις τη δύναμη λίγο να σκεφτείς. Και αυτή η αναθεματισμένη κούραση και η ρουτίνα, συχνά μας τυφλώνουν. Σαν ρομποτάκια κάνουμε καθημερινά τις δουλειές χωρίς καμία έμπνευση.

Χθες αγόρασα και φύτεψα στον κήπο και τα αγαπημένα μου μυρωδικά. Δυόσμο, μέντα, βασιλικό, μαντζουράνα, φασκόμηλο. Τα βλήτα που θα βράσω απόψε με τη βοήθεια του φρέσκου δυόσμου και του βασιλικού θα είναι πολύ πιο νόστιμα.

Το μποστάνι μου είναι υπέροχο. Έβγαλα μερικές φωτογραφίες με το κινητό μου για να σας το δείξω.

Έχει όλα τα καλούδια. Κολοκυθάκια, μελιτζάνες φλάσκες, κατακόκκινες μυρωδάτες ντοματούλες, πεπόνια, καρπούζια (αυτά μας βγήκαν λίγο καχεκτικά), βλήτα και καλαμπόκια. Η ροδακινιές μας έβγαλαν φέτος πεντανόστιμα ροδάκινα.

Τώρα που είμαι ξεκούραστη μπορώ να τα νιώσω και να τα χαρώ περισσότερο.


Γιατί και την ομορφιά γύρω σου πρέπει να έχεις τη διάθεση να τη δεις για να την χαρείς.

Πολλά φιλιά σε όλους,

Τατιάνα

And More