Το Savoir Vivre του τριημέρου

Κορίτσια, ετοιμάζετε βαλίτσα; Έρχεται τριήμερο και φαντάζομαι οι περισσότερες από εσάς όλο και κάπου έχετε κανονίσει να πάτε. Ευκαιρία για ξεκούραση, λοιπόν, για διασκέδαση, για μπάνιο, για ηλιοθεραπεία.

Το μυαλό μακριά από τη δουλειά, μακριά από τα προβλήματα -όσο γίνεται, μακριά από την καθημερινότητα που μας κουράζει όλους.

Πριν όμως αρχίσετε να φτιάχνετε βαλίτσα, είναι μερικά πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψην σας…

-Μην την παραφορτώνετε. Ένα τριήμερο είναι. Αυτό που κυρίως θα χρειαστείτε είναι αέρινα φορεματάκια, καφτάνια, σανδάλια και μαγιό. Μην κουβαλάτε μαζί σας τα πάντα. Αφού ξέρετε πια, τα περισσότερα άδικα θα τα κουβαλήσετε. Όταν απομακρύνεσαι από την Αθήνα, από το σπίτι σου γενικότερα, η διάθεση αλλάζει.

-Μην ξεχάσετε τα αντηλιακά σας. Ο ήλιος είναι επικίνδυνος. Μην ξεχάσετε και τα γυαλιά ηλίου και φυσικά ένα καπέλο για προστασία.

-Πριν ξεκινήσετε περάστε στο σώμα σας μια κρέμα μαυρίσματος ή κάντε ένα taning spray με ζαχαροκάλαμο -αυτό έκανα εγώ- ώστε να μην βγείτε στην παραλία κάτασπρες. Να έχετε ήδη ένα χρωματάκι.

-Είναι μια καλή ευκαιρία να γυμναστείτε. Κολυμπήστε, περπατήστε στην παραλία, παίξτε, κινηθείτε. Απολαύστε το νερό.

-Απελευθερωθείτε, χαλαρώστε, μην είστε πολύ στημένες. Αφήστε τον αυθορμητισμό σας ελεύθερο, γελάστε, επικοινωνείστε. Οι δήθεν, οι πολύ “άκαμπτες” γυναίκες είναι απωθητικές. Το να είσαι ο εαυτός σου είναι πραγματικά σέξι.

-Κοιμηθείτε. Ξεκουραστείτε. Σας περιμένει πάλι δουλειά πίσω όταν γυρίσετε και μια κουραστική καθημερινότητα. Ο ύπνος είναι λυτρωτικός. Και ομορφαίνει.

-Αποφύγετε τις υπερβολές στο μακιγιάζ. Το έντονο make up, οι σκιές δείχνουν τόσο αντιαισθητικές κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Όλες μας ομορφαίνουμε το καλοκαίρι. Τα πολλά φτιασίδια είναι περιττά. Ο ήλιος, η θάλασσα, η ανεμελιά αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά. Γιατί να την καλύπτουμε με πούδρες; Αφήστε που κανένας άντρας δεν συμπαθεί το πολύ μακιγιάζ. Πόσω μάλλον στην παραλία!

-Απολαύστε ένα cocktail ή ένα ποτήρι κρασί. Μην το παρακάνετε όμως. Δεν είναι ωραίο το θέαμα μιας γυναίκας μεθυσμένης που έχει χάσει τον έλεγχο.

-Αν πάτε σε νησί, αποφύγετε και τις υπερβολές στο ντύσιμο. Τα αέρινα άνετα ρούχα συνομωτούν υπέροχα με την ανεμελιά και τη χαλαρή διάθεση του νησιού. Τα ψηλά τακούνια, τα έντονα αξεσουάρ, τα πολύ στενά ρούχα δεν έχουν θέση στα σοκάκια ενός νησιού.

-Μην ξεχνάτε μετά την παραλία, μετά το μπάνιο σας να ενυδατώνετε το σώμα σας με ένα body lotion. Ο ήλιος πέραν του ότι προσφέρει ένα υπέροχο μαύρισμα στην επιδερμίδα, της κάνει και κακό.

-Είναι περιττό νομίζω να σας θυμίσω να πίνετε πολύ νερό. Είναι το α και το ω της ομορφιάς.

Καλά να περάσετε,
Τατιάνα

And More