Γρ. Αρναούτογλου : Παντρεύεται ; Τι λέει ο ίδιος ;

Τα ταξίδια και ο δρόμος δεν είναι απλώς ένας τρόπος ζωής για τον Γρηγόρη. Είναι η ίδια του η ζωή. Μόνο όταν βρίσκεται στον δρόμο νιώθει πως ζει αληθινά. Ο Γρηγόρης φέτος παίρνει ξανά το δισάκι του στον ώμο και έπειτα από δέκα ολόκληρα χρόνια επιστρέφει στους δέκτες μας μέσα από το Mega με τον “Ομορφο Κόσμο 2”, υποσχόμενος να μας χαρίσει πολλά νέα, τηλεοπτικά, πολύχρωμα ταξίδια!

“Ομορφος κόσμος”… η επιστροφή! Γιατί αποφάσισες να κάνεις κάτι που έχεις κάνει ήδη στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία;

Γιατί στην πραγματικότητα από αυτή την εκπομπή δεν έφυγα ποτέ. Για μένα ο δρόμος έχει να κάνει πάρα πολύ με την ίδια μου τη ζωή ή, για να ακριβολογώ, ο δρόμος είναι η ζωή μου. Κυκλοφορώ συνεχώς, ταξιδεύω σε πόλεις, χωριά, βουνά (γέλια), οπότε όλο αυτό το ταξίδι ουσιαστικά για μένα δεν τελείωσε και δεν θα τελειώσει ποτέ, γι’ αυτό και θέλησα να επιστρέψω σε αυτό τηλεοπτικά.

Γιατί ο κόσμος να καθίσει για ακόμα μία φορά να δει τις ταξιδιωτικές περιπέτειες του Γρηγόρη;

Γιατί ο άνθρωπος είναι πάντα μια πηγή έμπνευσης, γιατί τα ταξίδια είναι μαγικά και γιατί οι καινούργιες καταστάσεις που θα δείτε βγάζουν και γέλιο και προβληματισμό… Επίσης, αν καθίσει κανείς να δει αυτή την εκπομπή, αντιλαμβάνεται το τι γίνεται δίπλα του, το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του, το οποίο δεν αλλάζει κάθε δέκα χρόνια (όσο διάστημα έχω εγώ, δηλαδή, για να βγω με την κάμερα στους δρόμους), αλλά κάθε στιγμή.

Εσύ πόσο έχεις αλλάξει δέκα χρόνια μετά, που βγήκες και πάλι με το μικρόφωνο στο χέρι στους δρόμους;

Δεν έχω αλλάξει πολύ… Είμαι ίσως πιο ώριμος, αλλά ταυτοχρόνως πρέπει να σου πω πως διαθέτω ακριβώς την ίδια τρέλα…

Ο τρόπος που αντιμετώπισε ο κόσμος τον Γρηγόρη του τότε ήταν διαφορετικός από το πώς τον αντιμετωπίζει σήμερα; Τότε ήσουν στα πρώτα σου βήματα, τώρα πια έχεις πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ σου, είσαι δημοφιλής, είσαι… εγχώριος σταρ!

Καλέ ποιοι σταρ; Δεν υπάρχουν σταρ στην Ελλάδα, είναι αστείο να πιστεύει κανείς πως είναι σταρ, ζώντας στην Ελλάδα! Oμως, για να σου απαντήσω στην ερώτησή σου, οι αγκαλιές, η αγάπη και τα φιλιά του κόσμου ήταν ακριβώς τα ίδια. Ο κόσμος μου άνοιξε την αγκαλιά του με την ίδια γενναιοδωρία και τον ευχαριστώ πάρα πολύ… Και να σου πω και κάτι με απόλυτη ειλικρίνεια; Προσωπικά δεν ένιωσα ποτέ ότι έχω απομακρυνθεί από τον κόσμο. Δεν υπήρξα ποτέ… αποστειρωμένος!

Δέκα χρόνια που γεύτηκες την τηλεοπτική επιτυχία, πώς και δεν υπήρξαν στιγμές που να ξέφυγες;

Υπήρξαν στιγμές όπου ταρακουνήθηκα και μέσα σε όλη αυτή την ιστορία να έχασα τον Γρηγόρη, όμως ευτυχώς βρίσκονταν πάντα στο πλευρό μου οι δικοί μου άνθρωποι και κάποιοι πολύ καλοί φίλοι, οι οποίοι με βοήθησαν πολύ γρήγορα να βρω τις ισορροπίες μου.

Oταν ξέφυγες το αντιλήφθηκες;

Στην τηλεόραση βρίσκομαι 20 ολόκληρα χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 1991 μέχρι και σήμερα και ό,τι μου συνέβη, μου συνέβη πάρα πολύ αργά. Ετσι, είχα ήδη αναπτύξει μέσα μου πολλές άμυνες κι έτσι αμέσως κατάλαβα ότι δεν πήγαινε κάτι καλά και φρόντισα να κρατήσω τον Γρηγόρη στη γη.

Οι φίλοι σου είναι λίγοι και καλοί;

Είναι πάααααρα πολύ λίγοι και καλοί!

Δηλαδή, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού;

Σαφέστατα… Είμαι διατεθειμένος να μπαίνουν νέοι άνθρωποι στη ζωή μου, αλλά αυτό θέλει χρόνο, κόπο και αποδείξεις και από τη δική μου πλευρά.

Στους φίλους του ενός χεριού είναι και ο Αντώνης Κανάκης;

Είστε όντως κολλητοί, όπως φαίνεται; Δεν χρειάζεται να δώσω εξετάσεις για τους φίλους μου, όμως όντως ο Αντώνης ανήκει σε αυτά τα λιγοστά φιλαράκια που έχω και μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πόσο εύκολο είναι δύο άνθρωποι της τηλεόρασης, με τόσο μεγάλη προβολή, να είναι φίλοι καρδιάς;

Πολύ εύκολο! Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας. Είμαστε δύο άνθρωποι απίστευτα γεμάτοι και χορτάτοι, έχουμε τελείως διαφορετικό τηλεοπτικό στόχο, οπότε δεν τίθενται τέτοια θέματα.

Είναι “επικίνδυνος” στον χώρο της τηλεόρασης ο άνθρωπος που δεν είναι… χορτάτος και του γυαλίζει το μάτι για δόξα, προβολή, επιτυχία, λεφτά;

Θέλει και ρώτημα; Ο άνθρωπος που κρύβει μέσα του άχτι και απωθημένα, μακριά! Και η τηλεόραση το άχτι και τα απωθημένα τα… καλλιεργεί !

Νιώθεις τυχερός που έζησες τα χρυσά χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης;

Νιώθω τυχερός που ζω την κάθε μέρα. Και γιατί σου το λέω αυτό; Γιατί έχω ζήσει και τα φτωχικά χρόνια της τηλεόρασης. Στο “TV Μακεδονία” έπαιρνα 200.000 δραχμές για επτά μέρες δουλειάς την εβδομάδα, στην Ετ3 πήρα λίγα παραπάνω, όπως επίσης και τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Αθήνα έπαιρνα πολύ λίγα λεφτά. Κάποια καλά χρήματα πήρα για 4-5 χρόνια, αλλά και πάλι μη σκεφτεί κανείς υπερβολές. Δεν έχω λύσει κανένα οικονομικό μου πρόβλημα.

Ησουν ένα από τα “καλοπληρωμένα παιδιά της ιδιωτικής τηλεόρασης” και όχι το “χρυσό παιδί της ιδιωτικής τηλεόρασης”…

Πίστεψέ με, αν ήταν έτσι τα πράγματα και είχα λύσει το οικονομικό πρόβλημα το δικό μου και των παιδιών μου, θα τα είχα αφήσει όλα πίσω μου και τώρα θα ζούσα κάπου στην Κρήτη.

Αν είχες λύσει, δηλαδή, το οικονομικό σου πρόβλημα, όντως θα είχες κλείσει την πόρτα της τηλεόρασης και θα είχες εξαφανιστεί;

Ναι, βέβαια… Φυσικά και θα κρυφο-κοιτούσα που και που κλεφτά στην τηλεόραση, γιατί κακά τα ψέματα η τηλεόραση είκοσι χρόνια είναι η ζωή μου. Ομως, όντως θα μπορούσα να μείνω μακριά της.

Είκοσι χρόνια μετά, τι είναι τελικά η τηλεόραση για σένα;

Από τη στιγμή που η τηλεόραση είναι γένους θηλυκού, είναι… εξάρτηση. Κανείς μας δεν μπορεί να ζήσει μακριά της. Πυρ, γυνή, θάλασσα και… TV (γέλια)!

Για να μείνει κανείς μακριά της χρειάζεται αντοχές; Το έκανες για ενάμιση χρόνο… Σίγουρα χρειάζονται αντοχές, όμως και εγώ χρειαζόμουν χρόνο για να… αγαπήσω λιγάκι τον Γρηγόρη. Μου συνέβη κάτι πολύ σοβαρό που έπρεπε να μείνω μακριά της γιατί το όφειλα στον Γρηγόρη να τον προσέξω και να τον φροντίσω. Με είχα ταλαιπωρήσει πολύ με διάφορες ανοησίες και παραλίγο να το πληρώσω ακριβά! Eτσι, λοιπόν, με αγάπησα ουσιαστικά, ανακαλύπτοντάς με!

Εσύ αγάπησες τον Γρηγόρη. Αφήνεις και στους άλλους χώρο για να αγαπήσουν τον Γρηγόρη; Και μιλάω επί προσωπικού… Γιατί δίνεις την αίσθηση ότι φοβάσαι να ανοιχτείς και να φτάσεις μέχρι τέλους.

Οχι, δεν φοβάμαι τίποτα. Αν ο άλλος έχει τη διάθεση να το κάνει ουσιαστικά και νιώσω ότι πραγματικά το γουστάρει να δει ποιος είναι ο Γρηγόρης, όχι μόνο δεν το φοβάμαι, αλλά το εύχομαι κιόλας.

Αλήθεια, είσαι μόνος σου αυτή την εποχή;

Κατάμονος… Και με αφορμή αυτό, θέλω να πω ότι πάλι κάποιοι γράφουν και λένε ότι είμαι με μια ξανθιά κοπέλα –επειδή μας έχουν φωτογραφήσει μαζί– όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν είναι αυτή η ξανθιά κοπέλα το κορίτσι μου, είναι φίλη μου και είναι γελοίο να γράφει ο καθένας ότι να ‘ναι!

Σου κόβουν και την τύχη…

Δεν είναι ότι μου κόβουν την τύχη, απλά είναι αστείο. Αν έχω κάτι στην ζωή μου, δεν πρόκειται να το κρύψω.

Επαναλαμβάνω, ο Γρηγόρης είναι μόνος; Είναι νέος, μόνος και ψάχνει;

Είμαι μόνος μου και έχω μπει σε μια διαδικασία να προχωρήσω, να βρω έναν άνθρωπο και να κάνω μαζί του μια σοβαρή σχέση. Γιατί από εδώ και στο εξής οι σχέσεις μου δεν μπορεί να είναι για πλάκα. Θέλω να είναι κάποια σχέση που να μπορεί να εξελιχθεί σε γάμο.

Ο γάμος είναι προτεραιότητα για σένα;

Δεν είναι προτεραιότητα με την έννοια της… εμμονής, αλλά πράγματι είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Δηλαδή, δεν θέλω να βρεθεί μια κοπέλα στον δρόμο μου και να μου ζητήσει μόνο να περάσουμε καλά. Αυτό το πράγμα αυτήν τη στιγμή δεν το έχω ανάγκη. Θα ήθελα να έχω μια σύντροφο στη ζωή μου. Θα ήθελα να βρω ένα κορίτσι και να κάνω μια οικογένεια.

Εχεις την ανάγκη να βρεις έναν μεγάλο έρωτα ή μία μεγάλη αγάπη;

Εχω την ανάγκη του να βρω έναν ωραίο άνθρωπο που ακόμη και αν δεν υπάρχει εκείνος ο τρελός έρωτας ευθύς εξαρχής, να υπάρχει αγάπη η οποία σιγά σιγά να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πάθος κι έναν μεγάλο έρωτα. Με φοβίζουν πια τα τρελά πάθη που σε ρίχνουν στα πατώματα. Ολο αυτό δεν μου λέει τίποτα πια… Οχι ότι αν μου ξανά συμβεί δεν θα το ζήσω, απλώς μου φαίνεται πολύ πιο ουσιαστικό το να βρω έναν άνθρωπο, τον άνθρωπό μου, και να τον ανακαλύψω σιγά σιγά.

Από τις σχέσεις σου έχεις γίνει πλουσιότερος ή πιο διστακτικός;

Αφάνταστα πλουσιότερος…

Παρά τα… χαστούκια;

Δεν τίθεται θέμα χαστουκιών… Χαστούκια είναι αν τα φιλτράρεις εσύ σαν χαστούκια. Αν θεωρήσεις ότι ήταν χτύπημα –η όποια απογοήτευση– τότε έχασες. Αν θεωρήσεις ότι ήταν μια νέα εμπειρία, ένα νέο μάθημα, τότε γίνεσαι πλουσιότερος.

Τελειώνοντας, να γυρίσουμε λιγάκι στον “Ομορφο κόσμο”. Εχεις αγωνία ενόψει πρεμιέρας;

Εχω αγωνία, γιατί έχουμε ετοιμάσει πολύ ωραία πράγματα και θέλω η εκπομπή να αρέσει. Πάντως, έχουμε προσπαθήσει να χτυπήσουμε κόκκινο από την αρχή!

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More