Σμαράγδα Καρύδη: “Δεν έχω κάνει ποτέ μου αυστηρή δίαιτα”

Αυτή ήταν σίγουρα μία από τις καλύτερες χρονιές για τη Σμαράγδα Καρύδη. Η επαγγελματική της επιτυχία συμπλήρωσε την προσωπική της ευτυχία και λίγο καιρό πριν βρεθεί η χώρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, πόζαρε για το Κυπριακό περιοδικό Omikron και μίλησε στον Αλέξανδρο Πρίφτη για όλα. Η ηθοποιός έπαιξε το παιχνίδι της αλφαβήτας και έδωσε απαντήσεις εξομολογητικές, γεμάτες αλήθεια, αλλά και με το πηγαίο χιούμορ που τη χαρακτηρίζει. Εμείς, επιλέξαμε κάποιες από αυτές!

Α)-Αγάπη
«Έχω πάρει πολλή αγάπη στη ζωή μου. Πάρα πολλή… Ναι, φυσικά και έχω δώσει κι εγώ με τη σειρά μου. Γιατί δεν μου αρέσει να μη μοιράζομαι ή να μην επιστρέφω τα καλά συναισθήματα. Από την άλλη, οι άνθρωποι που δεν πήραν ποτέ τους αγάπη, ειδικά στα παιδικά τους χρόνια, όταν χτίζεται η ψυχή και ο χαρακτήρας, πιστεύω ότι έχουν μέσα τους μία μεγάλη “τρύπα” που δεν καλύπτεται ποτέ. Και τους λυπάμαι γι’ αυτό. Νιώθω, λοιπόν, πολύ τυχερή που γνώρισα ανθρώπους που μου πρόσφεραν και μπόρεσα να τους δώσω αγάπη! Επίσης, ποτέ δεν μέτρησα τι πήρα και τι έδωσα…Δεν με ενδιέφερε. Με γεμίζει το ίδιο και να δίνω, αλλά και να εισπράττω αγάπη».

(Δ) – Δίαιτα
«Εδώ κι αν βαριέμαι απίστευτα! Δεν έχω κάνει ποτέ μου αυστηρή δίαιτα – ευτυχώς έχω καλό μεταβολισμό. Από την άλλη, εντάξει, φροντίζω να μην ξεφεύγω ποτέ. Το πολύ να πάρω μέχρι τρία κιλά. Δεν πάω παραπάνω! Ξέρω τι κάνω και τα παίρνω, οπότε κόβω αυτές τις συνήθειες και επανέρχομαι. Έχω τη “μυστική δίαιτα της Σμαράγδας”, μέσω της οποίας τα χάνω εύκολα (γελάμε). Εννοείται ότι ποτέ δεν μένω νηστική ή δεν παραλείπω γεύματα. Μπορεί να τρελαθώ! Άμα πεινάω εκνευρίζομαι, καταρρέει όλο μου το σύστημα. Νιώθω ότι δεν έχω δυνάμεις. Θέλω πάντα να έχω το αίσθημα του κορεσμού. Πεινάω συνέχεια κι όταν πεινάω τρώω. Δεν μπορώ να πω “κάνω δίαιτα, άρα δεν τρώω”. Αυτά δεν παίζουν! Γιατί λατρεύω το φαγητό!».

(Ε) – Εθνική Ελλάδος
«Είναι μία υπέροχη δουλειά! Και πιστεύω ότι όλη τη χαρά και τη συγκίνηση που ένιωσα όταν διάβασα τα πρώτα σενάρια, νομίζω τη ζει σήμερα και ο κόσμος. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που συμμετέχω σ’ αυτή τη δουλειά και τη θεωρώ τόσο, μα τόσο, καλή! Ειδικά σ’ αυτή την εποχή που η προχειρότητα καλπάζει! Ναι, περίμενα ότι θα πάει καλά, ήξερα ότι θα τραβήξει. Αλλά, όταν διάβαζα τα πρώτα επεισόδια, σιγουρεύτηκα. Περνά πολλά μηνύματα και ποτέ δεν πίστεψα ότι αυτή η σειρά δεν θα αφορούσε κανέναν. Όταν γράφτηκε είπα: “ναι ρε γαμώτο, αυτό έπρεπε να ειπωθεί τώρα!”. Είναι πολύ επίκαιρη!».

(Ζ) – Ζήλια
«Ζηλεύω φουλ στις σχέσεις μου…Είναι πολύ βασανιστικό για μένα. Κοίτα, δεν φθονώ τον άλλον, ούτε είμαι καμιά τρελή που ζηλεύει ακόμα και τον ήλιο που βγαίνει το πρωί. Καμία σχέση. Ζηλεύω όταν υπάρχει λόγος. Και θα κάνω και σκηνή. Αλλά είναι βασανιστικό, ρε παιδί μου, γιατί σπάω τα νεύρα του άλλου και χαλάω την ψυχολογία μου. Θα ήθελα, ας πούμε, αυτό το αίσθημα να μην το έχω καθόλου».

(Ν) – Ντίνος
(Ο μπαμπάς της Σμαράγδας, ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης)
«Ο μπαμπάς μου είναι ο κλασικός μπαμπάς! Τον αγαπώ, είναι χαζομπαμπάς – ακόμα και σήμερα. Ευτυχώς, δεν έχουμε την ίδια σχέση, όπως όταν ήμουν μικρή. Δεν του ζητώ την άδεια για τίποτα, αλλά μιλάμε πάντα με τον ίδιο τρόπο. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση και μία επικοινωνία, η οποία θα έλεγα ότι δεν είναι και πολύ ώριμη. Ούτε από την πλευρά του ούτε από τη δική μου (γελά)».

(Σ) – Σχέσεις
«Κάνω εύκολα σχέσεις με τους ανθρώπους, τους βάζω στη ζωή μου. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτική, αλλά αν δεν γνωρίζω κάποιον δεν ξέρω πώς να πιάσω κουβέντα και τι να πω…Με όσους είμαι φίλη ακόμα, φάνηκε από την αρχή ότι θα δέναμε – τα βλέμματά μας, οι πλάκες, η επαφή, η συνεννόηση…Καταλαβαίνω εύκολα ποιος έρχεται για να μείνει στη ζωή μου και ποιος δεν είναι για πολλά – πολλά. Γκομενικά τώρα, δεν έκανα επιπόλαιες σχέσεις, αλλά δεν κατέληξαν όλα σε μακροχρόνιες σχέσεις. Κάποιες ήταν για λίγο…Γιατί δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί καθετί».

(Τ) – Τσίπρας
«Προσπαθεί, αλλά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Στο τέλος θα φανεί… Από εκεί θα κριθεί κι αυτός. Λόγια λένε όλοι, όλοι μας τάξανε τα πάντα: χρήματα, δουλειές, μισθούς κλπ.».

Περισσότερα στο Omikron που κυκλοφορεί

Read More

And More