Η σύγχρονη οδοντιατρική δεν σε αφήνει να εκτεθείς. Τέλεια δόντια από το πρώτο ραντεβού!

Οι γιορτές πλησιάζουν! Τα έχεις οργανώσει όλα. Και ξαφνικά έρχεται πάλι εκείνος ο γνώριμος πόνος στο μπροστά δόντι… Tρέμεις στην ιδέα πως θα πρέπει να επισκεφθείς τον οδοντίατρο. Καλύτερα να το αφήσεις για μετά το Πάσχα σκέφτεσαι, μην είσαι με ένα δόντι κενό και δεν μπορείς ούτε να χαμογελάσεις! Κι όμως ο οδοντίατρος μπορεί να σε απαλλάξει από τον πόνο και να επιστρέψεις από την πρώτη κιόλας επίσκεψη με τέλειο αστραφτερό χαμόγελο.

“Η οδοντιατρική επιστήμη σήμερα είναι σε θέση από το 1ο ραντεβού να αποκαταστήσει τον ασθενή με δόντια, μέχρι να ολοκληρώσουν πλήρως το στόμα άριστα θεραπευτικά και αισθητικά” εξηγεί η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη.

ΔΟΝΤΙΑ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ
Ξέχασε όλες εκείνες τις εποχές όπους έκανες κάποια εξαγωγή δοντιού και μέχρι να βάλεις το νέο εμφύτευμα έμενες χωρίς δόντι. Ή ακόμη χειρότερα που ήσουν αναγκασμένη να περιφέρεσαι με όλα σου τα δόντια τροχισμένα σε περίπτωση Lifting και εφαρμογής όψεων.

Ο οδοντίατρος θα τοποθετήσει μεταβατικά δόντια – δηλαδή δόντια μέχρι να ετοιμαστούν τα τελικά εμφυτεύματα – και έτσι ο ασθενής να φύγει από το ιατρείο έτοιμος να χαμογελάσει. “Οι μεταβατικές εργασίες είναι δόντια με σχήμα και εμφάνιση σαν τα κανονικά δόντια και ταυτόχρονα αναδεικνύουν την τελική εικόνα του στόματος σε επίπεδο αισθητικής οδοντιατρικής και βοηθούν τον ασθενή από το 1ο ραντεβού να αισθάνεται ασφαλής” αναφέρει η κα. Κωστομοίρη.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται;

Μπορεί όμως ο γιατρός να σου δώσει το τέλειο χαμόγελο – έστω και προσωρινά – σε όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις; Αν ο πόνος που σε ταλαιπωρεί χρειάζεται ένα απλό σφράγισμα, τότε δεν υπάρχει καν λόγος να ανησυχείς.

Η τεχνική όμως των μεταβατικών εργασιών μπορεί να εφαρμοστεί και σε πιο πολύπλοκες εργασίες:

– Εμφυτεύματα σε ελλείψεις δοντιών που μπορούν να αποκατασταθούν σε ένα ραντεβού (άμεση φόρτιση) εφόσον το ιατρικό ιστορικό και η οδοντιατρική μελέτη του περιστατικού το επιτρέπει.

– Όψεις ρητίνης: Οι σύγχρονες οδοντιατρικές τεχνικές μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και γρήγορα (σε 2 ώρες). “Αποκαθιστούν επί το τέλειον και θεραπεύουν δόντια με πολλές τερηδόνες, σφραγίσματα πρόσθια, αραιά δόντια, στραβά δόντια (όπου δεν εφαρμόζεται η πλέον ενδεικνυόμενη θεραπεία η ορθοδοντική), δόντια μικρά ή δόντια με αποτριβές,δόντια σκουρόχρωμα ( στο φυσικό τους χρώμα ή λευκότερα)” εξηγεί η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη!

– Σε περίπτωση που θα χρειαστεί κάποιος να τοποθέτησει γέφυρα, στεφάνη και άλλα εμφυτεύματα

Πρόλαβε τα λάθη…
Με τα μεταβατικά σου δόντια, εκτός φυσικά από το πρακτικό και αισθητικό πρόβλημα της εμφάνισης, θα μπορέσεις να έχεις και μια εικόνα για το πως θα είναι το νέο σου χαμόγελο. Ο οδοντίατρός σου δείχνει την ολοκαίνουρια λαμπερή οδοντοστοιχία σου και μαζί μπορείτε να κάνετε άλλαγες και τροποποιήσεις στα μόνιμα εμφυτεύματα. “Ό, τι χρειάζεται σε επίπεδο διόρθωσης της αισθητικής αναβάθμισης του στόματος βελτιώνεται με την σύμφωνη γνώμη του ασθενούς επί των μεταβατικών εργασιών” αναφέρει η κα. Κωστομοίρη.

Read More

And More