DWTS-3 : Τι μας άρεσε, τι μας… ξίνισε !

Ουυυφ, πρεμιέρα ήταν και πέρασε ! Ναι, μπορεί να φαντάζει απίστευτο, είναι ,όμως, πέρα για πέρα αληθινό… Το πολύπαθο “Dancing” σήκωσε αυλαία ! Το Κυριακάτικο σόου του ΑΝΤ1, αφού πρώτα πέρασε από σαράντα κύματα αποφάσεων, κρίσεων, εκτιμήσεων και αναβολών, είναι και πάλι στους δέκτες μας…

Τι; Αν χρειάστηκε να βάλω γυαλιά ηλίου για να αντέξω την λάμψη του; Παρά το γεγονός ότι είχα φροντίσει να αγοράσω ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι, εντέλει δεν τα επιστράτευσα… Βλέπετε, οι Αντεννικοί με διαβεβαιώναν και μας διαβεβαίωναν όλους, πως φέτος θα παρακολουθούσαμε – παρά την κρίση – την πιο λαμπερή τηλεοπτική εκδοχή του σόου και είχα σπεύσει η συντάκτρια, να πάρω τα μέτρα μου. Ομως, τσάμπα ο κόπος !

Και αυτό γιατί; Γιατί σαφέστατα αυτή η πρεμιέρα του “Dancing” δεν ήταν ότι πιο λαμπερό έχουμε δει στην ελληνική τηλεόραση ! Σαφέστατα και σε καιρούς κρίσης η συγκεκριμένη παραγωγή φαντάζει εντυπωσιακή, εντυπωσιακότατη και σαφέστατα ήταν κατόρθωμα των Αντεννικών σε τόσο χαλεπές τηλεοπτικές μέρες να βγάλουν στον αέρα το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όμως, όχι, η φετινή έκδοσή του, δεν ήταν η πιο λαμπερή απ ΄όλες, όπως έσπευδαν να μας διαβεβαιώσουν τα στελέχη του καναλιού.

Οχι, δεν μπορώ να μιλήσω για το πιο λαμπερό “Dancing”, όταν τα… κόντρα-πλακέ του σκηνικού σε συνδυασμό με τον συγκεκριμένο φωτισμό, έβγαζαν μάτι, όπως επίσης τραγικό ήταν και αυτό το… πορτοκαλάκι που επιλέχθηκε για να κυριαρχεί ως χρώμα στο πλατό και δη πίσω από την κριτική επιτροπή, όπου ο συνδυασμός του με αυτό το ηλεκτρίκ, σου έκανε το μάτι… ρουκ-ζουκ !

Οσο για τους ίδιους τους κριτές ; Τους χαντάκωνε τα μάλλα, μιας και “εγραφε” πίσω τους ως φόντο πάρα πολύ άσχημα, αφήστε που στους άνδρες κυρίως τους έδινε ένα χρώμα τόσο… ξωτικό που τύφλα να ΄χει ο… “Χαβάιαν Τρόπικ” ! Και να ήταν Ιούλιος θα έλεγα πως είχαν… αρπάξει κάτι της παραπάνω στις παραλίες, αλλά τώρα μέσα στο καταχείμωνο, τι να υποθέσω; Εκτός κι αν ο Γιάννης Λάτσιος, ο Αλέξης Κωστάλας και ο Φωκάς Ευαγγελινός είναι χειμερινοί κολυμβητές και δεν το γνωρίζω και όσο να πεις έχουν πάρει ένα χρωματάκι και με την συννεφιά !

Κατά τα άλλα; Εννοείται πως η βραδιά ξεκίνησε με την παρουσίαση των ζευγαριών, για να ακολουθήσει η… απαστράπτουσα Ζέτα Μακρυπούλια ! Ναι, γιατί αν κάτι έλαμπε στην πρεμιέρα εκτυφλωτικά, αυτή ήταν η Ζέτα, ή μάλλον για να ακριβολογώ, το πραγματικά υπέροχο φόρεμά της. Η Ζέτα ήταν κούκλα και αρκετά άνετη πια στο συγκεκριμένο τηλεοπτικό πόστο.

Οχι, η άνεσή της δεν οφείλεται κατά την ταπεινή μου γνώμη, μόνο στην εμπειρία που αναμφιβήτητα πια έχει αποκτήσει, αλλά και στο γεγονός ότι ο τρόπος παρουσίασης του προγράμματος ακολούθησε πιστά τον δρόμο που είχε χαραχτεί από τις προηγούμενες χρονιές. Με άλλα λόγια; Οποια κασέτα “Dancing” κι αν βάλεις να δεις στο βίντεο, ήταν σαν να βλέπεις την φετινή πρεμιέρα.

Θα μου πείτε και τι θες να κάνει η κοπέλα ; Ενα συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάζει, το οποίο και της αφήνει συγκεκριμένα περιθώρια κινήσεων, να σου βγάλει και κανέναν… λαγό από το καπέλο για να εντυπωασιαστείς ; Οχι, βέβαια, αλλά άλλο ο συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης και άλλο οι ίδιες ατάκες, τα ίδια σχόλια, το ίδιο χιουμοράκι με την επιτροπή (και δη με τον Γιάννη Λάτσιο), τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια με τους παίκτες. Καλέ, βάλτε και λίγη φαντασία δεν βλάπτει και το κυριότερο; Δεν κοστίζει και τίποτα, μα τίποτα απολύτως.

Και μιας και έκανα λόγο πριν από λίγο για την κριτική επιτροπή, για μένα ήταν όντως ευχάριστη η παρουσία της Κάτιας Δανδουλάκη, η οποία παρά την τεράστια εμπειρία που διαθέτει και τον μακρύ δρόμο που έχει χαράξει στην τηλεόραση – και όχι μόνο φυσικά – αρχικά είχε αρκετό άγχος και ένιωθε η αλήθεια είναι κομματάκι έξω από τα νερά της, τόσο που παραλίγο να μην μπορέσει καν να… “συννενοηθεί” με την Ζέτα στην έναρξη του “Dancing” ! Εμφανίστηκε τελευταία, το κανάλι της είχε ετοιμάσει ιδιαίτερη παρουσίαση και όσο η παρουσιάστρια προσπαθούσε να μιλήσει μαζί της, εκείνη μιλούσε ταυτόχρονα, ενώ πάνω στον χαμό μπήκε και στο πλάνο της, για να έρθουν λιγάκι αργότερα τα πράγματα σε μία ισορροπία.

Πάντως, η παρουσία της Κάτιας Δανδουλάκη στην επιτροπή ήταν σίγουρα στα συν της βραδιάς και αν τα καταφέρει και χαλαρώσει και το χαρεί και περισσότερο, είμαι βέβαιη πως θα κλέψει την παράσταση. Κατά τα άλλα; Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την φινέτσα της και την ευγένειά της !

Η φινέτσα δε, απουσίαζε εντελώς από την εμφάνιση της Ζέτας Μακρυπούλια. Το φόρεμα εντυπωσιακότατο, αλλά καθόλου σικ ! Το ίδιο και το μακιγιάζ της, που μου θύμησε μακιγιάζ για μπουζουκλερί, το ίδιο και αυτός ο βαρετός, πολυφορεμένος κότσος.

Οταν έχεις για παρουσιάστρια την Ζέτα που λάμπει από μόνη της, δεν χρειάζεται και το περιτύλιγμα να είναι τόσο… “λάμπεις Μπάμπη μου”, γιατί η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι πολύ ψεύτικη, πολύ εικόνα… βιτρίνας ! Σαφέστατα και η Ζέτα θα μπορούσε να είναι το ίδιο λαμπερή, έχοντας μία πιο φρέσκια, πιο νεανική εμφάνιση.

Αφήστε που κι αυτό το αβυσσ(ζα)αλέο ντεκολτέ, ήταν τόσο αγχωτικό. Σου έδινε την εντύπωση το κορίτσι, πως για τέσσερις ώρες ούτε καν ανάσαινε, για να μην έχουμε κανένα ατύχημα. Εδώ που τα λέμε ,όμως, το “DWTHS-3” είναι η χαρά του ντεκολτέ. Αρκεί να κοιτάξει κανείς την εμφάνιση της Παπαβασιλείου, της Ράλλη, της Κελεκίδου κ.τ.λ, κ.τ.λ

Μαλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η εμφάνιση ήταν τόσο αποκαλυτική που ήταν κάτι παραπάνω από πασιφανές πως αυτός ήταν και ο κύριος γνώμονας με τον οποίο η παραγωγή κατέληξε στα συγκεκριμένα κορίτσια. Πως το λέει η παροιμία ; “Φάτε μάτια ψάρια” ; Ε, αυτό ακριβώς…

Και μπορεί να παρασύρθηκα από τα αβυσσ(ζ)αλέα ντεκολτλέ ,όμως, δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ξεχάσω να σας πω, το πόσο με κούρασε η μονότονη και μοιραία εντελώς αναμενόμενη αναβαθμολογία της κριτικής επιτροπής ! Οκ, σιχάθηκα το “6” ! Για να μην μιλήσω γι ΄αυτή την… ταύτιση των απόψεων, όπου όλοι έδιναν ακριβώς την ίδια βαθμολογία με τον διπλανό τους. Το θέαμα από ένα σημείο και μετά ήταν αστείο, για να μην πω γελοίο !

Επίσης, υπερβολικό εννοείται πως βρήκα και τον Γιάννη Λάτσιο, ο οποίος από το πρώτο κιόλας live, πήρε το… όπλο του και άρχισε να πυροβολεί, για να μην ξεχάσουμε πως σε αυτό το σόου, είναι ο… σκληρός της ιστορίας. Μα στο πρώτο live… “4” ;

Στο green – room τώρα, φέτος συναντάμε τον Αργύρη Αγγέλου, ο οποίος στον ρόλο του παρουσιαστή τα πήγε συμπαθητικά, αν και θα πρέπει να τα κόψει τα πολλά… γέλια ! Γελάει διαρκώς – ο άνθρωπος έτσι μπορεί να αισθάνεται – αλλά η εικόνα που βγαίνει στον αέρα είναι ενοχλητική, γιατί σου φαντάζει πως γελάει κάθε τρεις και λίο, χωρίς να υπάρχει λόγος, παρά μόνο το άγχος του να καταλάβουμε το πόσο ωραία περνάνε !

Πόσο ωραία περνάνε… Είμαστε σίγουροι όλοι πως οι πάντες χαίρονται που λαμβάνουν μέρος στο “Dancing” και που το κανάλι κατάφερε να το κάνει το θαύμα του και το σόου να μην μείνει στο ράφι. Ομως και αυτή η ατμόσφαιρα του… “φιλιούνται-αγκαλιάζονται” είναι κάπως… Με άλλα λόγια; Πήξαμε στα γλυκόλογα και στα σιρόπια… Ας ελπίσουμε πως ήταν… λόγω της ημέρας, όπως θα έλεγε και ο “κύριος Αντωνάκης”, ο οποίος σημειωτέον ήταν και ο μεγάλος αντίπαλος του “Dancing”, μιας και το Star αποφάσισε να πέσει στον ανταγωνισμό με την ελληνική ταινία, “Η δε γυνή να φοβείται τον άνδρα” ! Εννοείται βέβαια πως το “Dancing” θα κρατά αύριο το πρωί τα σκήπτρα της τηλεθέασης. Φυσικά, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πόσο υψηλές ήταν οι επιδόσεις του !!!

Τελειώνοντας, παρά τις όποιες παρατηρήσεις μου, είναι μάλλον περιττό να αναφέρω πως χαίρομαι που το “Dancing” τα κατάφερε και βγήκε στον αέρα, γιατί όπως θα έλεγε και η Βάνα Μπάρμπα, “είναι καλό να γίνονται πράγματα, πρέπει να κάνουμε πράγματα” σε αυτές τις τόσο δύσκολες τηλε-εποχές, για να μην αφήσουμε την tvίτσα μας να αποκτήσει… εντελώς, την εικόνα της “νεκράς φύσης” !!!!!!!!!!!


Read More

And More