“Αφροντίσιακ” : Ε, δεν τρελάθηκα κιόλας !

Λίγη, πολύ λίγη φάνταξε απόψε το βράδυ η εμφάνιση της Ελλάδας στον ημιτελικό της φετινής Γιουροβίζιον στο Μπακού του Αζερμπαιτζάν ! Η φετινή μας εμφάνιση δεν είχε πραγματικά τίποτα… Δεν είχε πραγματικά απολύτως τίποτα να σου πει και να σου παρουσιάσει… Ηταν μία εμφάνιση την οποία στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει απλά συμπαθητκή !

Σε καμία περίπτωση ,όμως, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ξεσηκώθηκε, ότι ενθουσιάστηκε, ότι τρελάθηκε με αυτό που είδε… Παρά την φιλότιμη προσπάθεια της Ελευθερίας Ελεθερίου, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό και αυτή είναι η γνώμη μου είτε προκριθούμε στον τελικό (που παρά την κριτική εννοείται πως το ευχόμαστε στην ελληνική αποστολή), είτε όχι !

Από που να πρωτοξεκινήσω… Από το εντελώς χαζοχαρούμενο τραγουδάκι (και από τον τίτλο και μόνο κανείς καταλαβαίνει τι τον περιμένει…), ποπ του ποδαριού, που δεν μπορείς να αντιληφθείς καν, το τι θέλει να πει ο… ποιητής, ή από την χορογραφία τρικυμία εν κρανίω, που επίσης δεν κατάλαβα την νοοτροπία σύμφωνα με την οποία είχε στηθεί… Αυτό που έβλεπα ήταν πλίνθη, κέραμοι ατάκτως ερημένοι, με κάποιους τύπους να χτυπιούνται χωρίς κανένα νόημα και να φαντάζουν ώρες-ώρες μέχρι και ασυγχρόνιστοι σε σχέση με την μουσική.

Ειλικρινά σας μιλάω, τα τρία λεπτά που έβλεπα την Ελευθερία να πασχίζει, μου ΄ρθε να φωνάξω “βάλτε επιτέλους μία χρονιά και λίγη φαντασία” ! Σταματήστε να ακολουθείτε την πεπατημένη και τις χιλιομασημένες λύσεις που θέλουν ένα δροσερό κοριτσάκι, ένα ποπάκι κι ένα… βρακάκι κι εκεί τελειώνουν όλα !

Ας τολμήσουμε μία χρονιά να στείλουμε κάτι πραγματικά ελληνικό… Κάτι πραγματκά μέσα απο το οποίο να χτυπήσει η καρδιά όλων μας… Ας σταματήσουμε τις… ερμαφρόδιτες λύσεις του τύπου ένα τραγουδάκι ανάλαφρο, εννοείται σε αγγλικό στίχο, μαζί με κάτι από… μπουζούκι, λίγο συρτάκι, άντε και λίγο τσιφτετελάκι και έξω από την πόρτα !

Γιατί μεταξύ μας, αλλά αυτό ακριβώς είναι το “Αφροντίσιακ” ! Ενας αχταρμάς ήχος, ντυμένος με εντελώς ανέμπνευστα λόγια. Κρίμα, πολύ κρίμα… Η Ελλάδα θα μπορούσε πραγματικά να καθηλώσει τα εκατομμύρια των φανατικών τηλεθεατών της Γιουροβίζιον, μόνο που αυτή η χρονιά, δεν είναι ούτε η φετινή !

Read More

And More