IΚΑ: Ο ακρωτηριασμός κοστίζει λιγότερο από τα διαβητικά παπούτσια!

Ένα απίστευτο θέμα προέκυψε από το ίδυμα κοινωνικών ασφαλίσεων, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας μας.

Σε έγγραφό του, το ΙΚΑ προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, έγραψε πως το ταμείο έχει πάψει να χορηγεί τα ειδικά θεραπευτικά υποδήματα σε διαβητικούς, αφού δεν αποτρέπουν τον ασθενή από τον ακρωτηριασμό, απλώς τον καθυστερούν για ένα με δύο χρόνια. «Το αναμενόμενο όφελος είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος» καταλήγει η εξοργιστική επιστολή του ΙΚΑ.

Οι υπεύθυνοι έκαναν υπολογισμούς σύμφωνα με τους οποίους «η προβλεπόμενη ετήσια δαπάνη που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος ανέρχεται ενδεικτικά στο ύψος των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για περίπου 10.000 ασθενείς». Κόστος που αρνείται να αναλάβει, εκτιμώντας πως τα ειδικά παπούτσια δεν έχουν θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Δες το έγγραφο όπως το δημοσίευσε η εφημερίδα “Τα Νέα”:

Κάθε χρόνο στη χώρα μας 2.000-3.000 διαβητικοί ακρωτηριάζονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών. Μάλιστα, οι γιατροί τονίζουν πως πολλοί ακρωτηριασμοί θα μπορούσε να είχαν αποφευχθεί εάν οι ασθενείς- υπολογίζονται πως ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο στη χώρα μας- ήταν σωστά εκπαιδευμένοι και λάμβαναν τα κατάλληλα μέτρα.

Read More

And More