Τα Dos & Don’ts των αξεσουάρ!

Ήλιος, ανεμελιά, φως, χρώμα! Αυτές είναι οι συντεταγμένες των καλοκαιρινών τάσεων και στα πλαίσια αυτά κινούνται οι κανόνες για τα dos και τα don’ts των αξεσουάρ.

DO
1. Φόρεσε κοσμήματα από φυσικά υλικά, κυρίως ξύλο, γυάλινες χάντρες αλλά και πηλό. Τα αντικείμενα που αποπνέουν την αίσθηση του χειροποίητου ανήκουν στα hot του καλοκαιριού.

Blugirl Άνοιξη / Καλοκαίρι 2010
2. Τα τελευταία χρόνια αγαπάς τα βραχιόλα. Τα πολλά φαρδιά βραχιόλια! Όταν όμως εφαρμόζεις αυτή την τάση θα πρέπει να προσέξεις: Προτίμησε να τα φορέσεις στο ένα χέρι, όχι και στα δύο. Αν επιμένεις να φορέσεις και στα δύο τότε σίγουρα δεν θα φορέσεις κολιέ, ναι;
3. Ο ροζ χρυσός είναι μια πολύ chic επιλογή που ταιριάζει υπέροχα με το μαυρισμένο δέρμα. Αντίθετα ο χρυσός κι ο λευκόχρυσος δεν ταιριάζουν στη μαυρισμένη επιδερμίδα. Η διχρωμία στα κοσμήματα (ασήμι και χρυσός) επιτρέπεται μόνο όταν οι τόνοι δένουν μεταξύ τους.

Κρίκοι Hawaiian Flower Hopp 9.90 ευρώ, Accessorise
4. Φόρεσε σκουλαρίκια! Όσο πιο μεγάλα και πιο μακριά τόσο πιο καλά. Οι κρίκοι είναι πάντα κομψοί αλλά για το καλοκαίρι προτίμησέ τους με μια χρωματιστή χάντρα, για παράδειγμα σε τυρκουάζ, προκειμένου να δίνουν μια λάτιν αίσθηση.
5. Το έντονο φως του ήλιου αναδεικνύει καταπληκτικά τα πλαστικά κοσμήματα. Άλλωστε η καλή διάθεση που έχουμε το καλοκαίρι συμβαδίζει με τα έντονα χρώματα. Μπορείς να τα φορέσεις ακόμα και στην παραλία.

Lacoste Άνοιξη/Καλοκαίρι 2010
6. Λέμε ναι στα ψάθινα καπέλα… όχι μόνο στην παραλία αλλά και στην πόλη! Λέμε ναι σε ό, τι μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και παράλληλα έχει στιλ.
7. Η στέκα είναι ένα πολύ πρακτικό κομμάτι, ειδικά για την παραλία αφού κρατάει τα μαλλιά στη θέση τους χωρίς να χρειάζεσαι hair stylist. Προσοχή όμως! Η στέκα λειτουργεί σαν κάδρο του προσώπου δίνοντας έμφαση σε τυχόν ατέλειες.

Μαντήλι Louis Vuitton
8. Τα μαντίλια στο κεφάλι είναι μια υπέροχη λύση για τα ατημέλητα μαλλιά της παραλίας. Προκειμένου να φαίνεται το σχήμα του προσώπου σου πιο μακρύ και πιο αδύνατο φόρεσέ τα αφήνοντας 3-4 δάκτυλα των μαλλιών σου ακάλυπτα.
DON’T
1. Σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζουν στις καυτές μέρες της Ελλάδας τα βαρύτιμα κοσμήματα με μεγάλες πέτρες και πολλά στρας.
2. Ποτέ δεν φοράς στο ίδιο χέρι ρολόι και δαχτυλίδια. Το αποτέλεσμα είναι άκομψο.
3. Τα βραχιόλια στα πόδια και το piercing δεν είναι κάτι που θα έβλεπες στην πασαρέλα. Ταιριάζουν περισσότερο στις έφηβες. Εκτός κι αν είναι πολύ διακριτικά.
4. Στο καλοκαίρι δεν ταιριάζουν οι ζώνες με υπερμεγέθεις αγκράφες. Ακόμα και το τζιν είναι πιο σέξι χωρίς ζώνη. Αλλά επειδή πολλές φορές τίθεται το θέμα πρακτικότητας φόρεσε μια ζώνη από κορδόνι ή λεπτό δέρμα.
5. Στις βραδινές εμφανίσεις σου που επιλέγεις να φορέσεις πέδιλα με έντονα στρας θα πρέπει να προσέξεις τα υπόλοιπα κοσμήματα. Καλό θα ήταν να αρκεστείς μόνο σε σκουλαρίκια.

Read More

And More