Βεντάλια! “Κλιματισμός” παλιάς κοπής γεμάτος στιλ… To must have του καλοκαιριού

Όταν ο ιδρώτας κυλάει κόμπος – κόμπος στο κορμί σου, η ανάσα σου κόβεται, τα πόδια σου νιώθεις πως παίρνουν φωτιά… δύο πράγματα θεωρούνται δεδομένα. Πρώτον, πως διανύεις την καρδιά του καλοκαιριού -η ζέστη σε έχει διαλύσει- και, δεύτερον, πως κάτι τέτοιες ώρες δεν ξέρεις και δεν σε νοιάζει τι θα πει μόδα. Το μυαλό σου στέλνει μηνύματα επιβίωσης.

Έτσι λοιπόν καθώς εξαντλημένη προσπαθείς να περιμαζέψεις ό, τι μπορείς και να δημιουργήσεις ένα δροσερό στιλ τo tlife.gr σου προτείνει το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ που και σε δροσίζει και στιλ χτίζει. Δεν είναι άλλο από το πιο retro αξεσουάρ της σεζόν (κι όχι μόνο), τη βεντάλια!


Από δεξιά Armani Prive και Louis Vuitton.

Ένα αξεσουάρ που φέρνει αμέσως εικόνες είτε με σπανιόλικα φλαμένγκο είτε με στολή από την Ασία είτε τη γιαγιά σου που πάντα μέσα στη τσάντα με τα χιλιάδες πράγματά της κατάφερνε να έχει μία.
Ήρθε η ώρα να εκδικηθεί και να αποτελέσει την απόλυτη στιλιστική άποψη που μπορεί να κρατηθεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Προσπάθησε λοιπόν να μείνεις ανεπηρρέαστη από μνήμες και κοίταξέ την με ένα άλλο μάτι. Φαντάσου να είσαι σε βραδινή έξοδο για φαγητό και μαζί με το clutch σου να κρατάς στο χέρι κλειστή μία βεντάλια.

Είναι ένα αξεσουάρ τόσο διακριτικό που προδίδει αμέσως κομψή θηλυκότητα. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι κυρίες (μην πω και οι κυρίοι και φανώ provocative) που στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι κράτησαν από μία αφού η ζέστη τους φαινόταν ανυπόφορη.


Χρώματα απαλά, συνδυασμένα έτσι ώστε να δίνουν αυτήν την extra πινελιά στιλ, ανεξάρτητα από τις στιλιστικές επιλογές των κυριών που τις κρατούσαν.

-ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ τις μονόχρωμες αποχρώσεις όπως μαύρο, λαδί, καφέ. Αμέσως ταιριάζει με όλα τα ρούχα και μπορεί να σε συντροφεύσει σε όλες τις εποχές με όλα τα outfits και όλες τις τσάντες.

-ΑΠΕΦΥΓΕ τη δημιουργία συνόλου σεταρισμένο με τη βεντάλια. Πχ. φόρεμα με κινέζικη αναφορά και βεντάλια στο χέρι. Θα σε κάνουν αυτόματα να φαίνεσαι γραφική.

-Εάν σου φαίνεται βαρετή η μονόχρωμη επιλογή: υπάρχουν στην αγορά βεντάλιες πάλι σε μονόχρωμες αποχρώσεις αλλά σε ύφος δαντέλας. Ο οίκος Louis Vuitton για την collection Άνοιξη – Καλοκαίρι 2011 δημιούργησε βεντάλιες στολισμένες με δαντέλα και ίδιας απόχρωσης κρόσσια στο τελείωμά τους. Το αξεσουάρ αυτό αμέσως δημιουργεί στιλ και προδίδει μία ιδιαίτερη άποψη για τη μόδα.

ΤIP: Η δαντέλα είναι πολύ chic αλλά παραμένει μία πιο χειμερινή επιλογή.

-Η βεντάλιες με ανάλαφρες floral αναφορές μπορεί να αποτελέσει μία πολύ chic επιλογή.

-Απέφυγε τις βεντάλιες αναμνηστικά από το νησί.

-Eάν αποφασίσεις να δημιουργήσεις ένα πιο vintage look ζητώντας τη βεντάλια από τη γιαγιά σου, πες όχι στις βεντάλιες με σχέδια. Για κάποιον ανεξιχνίαστο λόγο οι γιαγιάδες έχουν βεντάλιες ολόκληρα card postal. Παραμένουν κιτς!


Aπό αριστερά η Κaty Perry στο event του σχεδιαστή Jean -Charles de Castelbajac. Δεξιά, η Lady Gaga σε πρόσφατη εξόρμηση στους δρόμους της Νέας Υόρκης με βεντάλια Louis Vuitton. Όπως βλέπεις, οι celebrities έχουν ήδη υιοθετήσει τον ατομικό, ρετρό “κλιματισμό” στο στιλ τους.

Στα μαγαζιά…
Μπορεί να σου φαντάζει περίεργο και παράλληλα ενδιαφέρον trend και να θέλεις να το δοκιμάσεις. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ξοδευτείς, μπορείς να βρεις πολλά και κομψά σχέδια σε πολλά μαγαζιά με είδη αξεσουάρ σε πολύ προσιτές τιμές.


Bεραμάν και floral βεντάλια απο τα Accesorize

Να θυμάσαι πως όλο το look θα δείξει ακόμη καλύτερο εάν το χέρι έχει ένα περιποιημένο μανικιούρ.

Read More

And More