Colour pants! Πώς να φορέσεις τα χρωματιστά σου παντελόνια. Τι πρέπει να προσέξεις…

Φέτος η μόδα θέλει χρώμα και σου δίνει πολλές επιλογές στις αποχρώσεις: φωτεινά – ζωηρά χρώματα, φλούο αλλά και πιο γλυκά παστέλ ώστε ακόμη και οι επιφυλακτικές να τολμήσουν φέτος την Άνοιξη να βάλουν χρώμα στη ζωή τους.

Σίγουρα αυτό που μόλις διάβασες το γνωρίζεις καλά αφού δεν υπάρχει βιτρίνα, editorial και οτιδήποτε σχετικό με μόδα που να μην κάνει αναφορές στο απόλυτο trend της σεζόν: το παντελόνι με χρώμα. Έχει πέσει το μάτι σου, το έχεις δοκιμάσει, ακόμη και το έχεις αγοράσει ώστε να το φορέσεις και να είσαι in fashion, αλλά πάντα μέσα σου νιώθεις μία μικρή ανασφάλεια για το αν τελικά ο τρόπος που θα το φορέσεις θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το TLIFE που το αγαπάει πολύ κι έχει φορέσει σχεδόν όλα τα χρώματα για σένα, σου φέρνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις και να έχεις ένα απόλυτα στιλάτο αποτέλεσμα. Και φυσικά σου επισημαίνει και όλα τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις.

Σημείωσε πως μπορεί η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό να είναι αρκετά casual αλλά σου προτείνω να αφήσεις προκαταλήψεις και να δεις πως παίζοντας με τα αξεσουάρ και την πoιότητα του τοπ που θα επιλέξεις μπορείς να έχεις κι ένα πολύ chic σύνολο.

Βασικός κανόνας: Δεν συνδυάζουμε ποτέ παστέλ με φλούο χρώματα!


Ένα τιρκουάζ παντελόνι μπορεί να συνδυαστεί πολύ όμορφα με χρώματα γήινα όπως μπεζ, καφέ ενώ μπορείς να κάνεις πολλούς παστέλ συνδυασμούς με γλυκό κίτρινο και ροζ.

TIP: Είναι από τις περιπτώσεις που αποφεύγεις (με κάθε τρόπο) να κάνεις total μπλέ συνδυασμούς αλλά και τους λευκούς αφού θα κάνουν το σύνολό σου να μοιάζει με αυτή από τα στρουμφάκια.

Μπορείς να παίξεις με το στιλ στα παπούτσια σου ανάλογα με την διάθεσή σου. Αν θέλεις κάτι καθημερινό ένα ζευγάρι oxfords, loafers, ankle boots αλλά και πάνινα θα σου δώσουν αμέσως αυτό που θέλεις. Ενώ αν θέλεις κάτι πιο βραδινό δοκίμασε ένα ζευγάρι κομψές γόβες σε nude απόχρωση αλλά και ankle boots.

Βασικός κανόνας: Διατήρησε ήπιους τόνους με γήινες χρωματικές επιλογές.


Συνδύασέ το με μπλε, ροζ, μαύρο, καφέ, λευκό αλλά και πορτοκαλί. Αν επιλέξεις το πορτοκαλί θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις σε μία ζωηρή απόχρωση ώστε να φωτίσει το πρόσωπό σου ενώ μία επιλογή που θα σου δώσει ένα chic αποτέλεσμα είναι μία μαρινιέρα σε πιο χαλαρή loose γραμμή συνδυασμένη με παπούτσια casual για το πρωί και μποτάκια για το βράδυ. Σου προτείνω σε αυτό το σύνολο (μαρινιέρα τοπ) τα μποτάκια σε απόχρωση του γκρι.

ΤΙP: To κίτρινο είναι ένα πολύ όμορφο χρώμα αλλά σημείωσε πως κρύβει τους κινδύνους που έχει το λευκό. Αν ο σωματότυπός σου δεν θα επέτρεπε ένα λευκό skinny παντελόνι σίγουρα το κίτρινο δεν είναι η πιο ασφαλής επιλογή για εσένα.

Βασικός κανόνας: Μην το συνδυάσεις με διαφορετική απόχρωση του κίτρινου.


Το συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να δώσει έναν πιο ροκ χαρακτήρα στο ντύσιμό σου αφού χρωματικά αντικαθιστά επάξια το γκρι τζιν που μπορεί μέχρι σήμερα να φορούσες. Συνδύασέ το με γκρι τοπ αλλά και χρώματα όπως το μαύρο, κόκκινο και ζωηρό μπλε.

Με oversized σακάκι και λευκό πουκάμισο μπορείς να κάνεις ένα smart συνδυασμό που φοριέται σε κάθε περίσταση ενώ αν αντικαταστήσεις τη μεγάλη σου τσάντα με κομψό clutch το βραδινό σου ντύσιμο είναι έτοιμο.

TIP: Απόφυγε τους άλλους πράσινους συνδυασμούς ενώ τόλμησε να βάλεις χρυσές πινελιές στα αξεσουάρ.


Το ροζ παντελόνι είναι η φετινή αγάπη για τα κορίτσια κι ενώ το χρώμα είναι πολύ girly και έχει αποδοκιμαστεί από πολλές, θέλω να σου πω πως φοριέται κι από τις πιο φανατικές οπαδούς του αντι-ροζ κινήματος.

TIP: Αν δεν θέλεις ένα αποτέλεσμα που να παραπέμπει σε barbie look απόφυγε το ροζ, το πουά αλλά και το λευκό. Φόρεσέ το με τζιν πουκάμισο, μαύρες μπλούζες, δερμάτινα jackets γόβες, ankle boοts αλλά και oxford shoes. Τόλμησε να παίξεις με το χρώμα και κάνε έντονα colour blocking με φωτεινά – κόκκινα τοπ.

Aν αγαπάς τα πουκάμισα γιατί δεν κάνεις έναν αρκετά ανοιξιάτικο συνδυασμό με μπλε – λευκό με ρίγα πουκάμισο που θα δώσει πολύ στιλ στην καθημερινότητά σου; Επέλεξε παπούτσια σε γήινα χρώματα.


Τα εμπριμέ σου αρέσουν αλλά μπορεί να τα νιώθεις αρκετά δεσμευτικά. Θέλω να σου πω πως είναι από τα πιο ευκολοφόρετα παντελόνια αφού σου δίνουν την ευχέρεια να παίξεις μαζί τους. Κάνε μονόχρωμους συνδυασμούς στις μπλούζες σου χωρίς απαραίτητα αυτές να είναι και οι συμβατές. Δηλαδή δεν χρειάζεται να επιλέξεις ένα λευκό ή ένα ροζ χρώμα στην μπλούζα σου. Ένα γκρι t-shirt, κόκκινο, κίτρινο αλλά και πορτοκαλί δεν θα σε απογοητεύσουν.

Αν είσαι αρκετά τολμηρή μπορείς να δοκιμάσεις παπούτσια με έντονα prints όπως τα λεοπάρ ankle boots ενώ σε μονόχρωμη γόβα χωρίς να είναι μεγάλο σφάλμα απόφυγε τις γόβες σε φλούο αποχρώσεις.

TIP: Πάντα το επικρατέστερο χρώμα που μπορούμε να συνδυάσουμε μία τέτοια παντελόνα ή ακόμη και skinny είναι το κεντρικό χρώμα των λουλουδιών πχ. στην συγκεκριμένη είναι το ροζ.


Δοκίμασε τις πουκαμίσες σε απόχρωση λευκή, λαδί αλλά και τζιν και μεταμόρφωσε το σύνολό σου. Το μαύρο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι καλό να φορεθεί μόνο στα παπούτσια αφού το τοπ στην απόχρωση αυτή μοιάζει βαρετό. Δώσε μία πιο θηλυκή αίσθηση με ένα ζευγάρι κομψά πέδιλα και λευκό τοπ και τζιν πουκάμισο ανοιχτό.

TIP: Απόφυγε το τοπ σου να είναι κι αυτό σε πουά print αφού το αποτέλεσμα μάλλον θα είναι λίγο υπερβολικό.


Τα παντελόνια με έντονα prints θέλουν μονοχρωμία στους συνδυασμούς ώστε να δείχνουν κομψά χωρίς να σε εκθέτουν. Απόφυγε τους πολύ glamorous συνδυασμούς αν δεν έχεις να πας σε κάποιο περιβάλλον που τους επιτρέπει και διατήρησε minimal χαρακτήρα σε μπλούζες, παπούτσια και αξεσουάρ.

TIP: Το ιδανικότερο στο συγκεκριμένο look είναι το λευκό σε πουκάμισο μεταξωτό αλλά και t-shirt.


Παίξε με το καφέ! Και θα αναρωτιέσαι: μα, πως γίνεται να παίξω με ένα μόνο χρώμα; Πολύ απλά μπορείς να επιλέξεις ένα τοπ σε καφέ λεοπάρ print και να το συνδυάσεις με καφέ ankle boots και τσάντα στην ίδια απόχρωση. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.

TIP: Το συγκεκριμένο χρώμα αναδεικνύεται καλύτερα με γήινους συνδυασμούς.


Το ιδανικότερο χρώμα για να βάψεις τα χείλη σου κόκκινα και να φορέσει είτε μαύρο t-shirt είτε πουκάμισο σε απαλό ροζ είτε και μπλούζες σε γλυκό φυστικί.

TIP: Επειδή το χρώμα δεν είναι από τις εκτυφλωτικές επιλογές παίξε με το πανωφόρι και τα παπούτσια σου ώστε να δώσεις έναν πιο smart συνδυασμό που θα μπορεί να φορεθεί ακόμη και στη δουλειά.


Το κόκκινο παντελόνι μπορεί να σου μοιάζει πολύ έντονο κάνε όμως γκρι συνδυασμούς και θα δεις πως τελικά δεν ήταν και τόσο. Ενώ για πανωφόρι προτίμησε σε casual στιγμές λαδί και μαύρο leather jacket και για πιο smart μαύρο σακάκι μεσάτο με γόβες στην ίδια απόχρωση.

TIP: Aπόφυγε τους κόκκινους συνδυασμούς αφού μπορούν να βγάλουν πολύ λάθος αποτελέσματα.

Bασικός κανόνας: Είναι καλό όταν επιλέγουμε χρώματα και θέλουμε να κάνουμε colour blocking με τα ρούχα μας να μην υπερβαίνουμε τα τρία χρώματα σε ένα σύνολο.

Read More

And More