H Adidas by Stella McCartney καινοτομεί!

Η adidas by Stella McCartney λανσάρει το πρώτο t-shirt της συλλογής που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία DryDye, με την οποία κατά τη διαδικασία της βαφής των ρούχων δε χρησιμοποιείται καθόλου νερό! Η χρήση της τεχνολογίας αυτής αποτελεί το πρώτο βήμα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της adidas, DryDye.

Οι ποσότητες νερού που απαιτούνται για τη βαφή των ρούχων είναι τεράστιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ποσότητα νερού που απαιτείται για τη βαφή των ρούχων σε όλο τον κόσμο για δύο χρόνια, ισοδυναμεί με την ποσότητα νερού που διαθέτει η Μεσόγειος θάλασσα! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μειώνονται οι υδάτινοι πόροι, αλλά να επηρεάζεται σημαντικά και το βιώσιμο μέλλον του πλανήτη (επιβεβαιώνεται και από την Ανάλυση του Κύκλου ζωής της DyeCoo Textile Systems BV). Για να βοηθήσει στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης νερού, η adidas έχει δεσμευθεί να στηρίξει την ανάπτυξη της τεχνολογίας DryDye, που θα μειώσει την ανάγκη χρήσης νερού κατά τη διαδικασία βαψίματος των ρούχων της.

Το καινοτόμο t-shirt adidas by Stella McCartney, το πρώτο στο οποίο χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία DryDye, συνδυάζει το απαράμιλλο στυλ της σχεδιάστριας με τον αθλητικό χαρακτήρα της adidas. Λεοπάρ σε σκούρο μπλε και λευκό μοτίβο, batwing μανίκια και ανοιχτή λαιμόκοψη είναι τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του.«Ήταν πολύ συναρπαστικό να μπορώ να έχω στη διάθεσή μου και να δουλέψω με μία τόσο καινοτόμο τεχνολογία. Το μήνυμα της βιώσιμης ανάπτυξης που βρίσκεται πίσω από αυτή την τεχνολογία της adidas είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να δημιουργήσω ξανά στο πλαίσιο αυτό και στο μέλλον» Stella McCartney

Στην προσπάθεια της για τη μείωση της κατανάλωσης νερού, ενέργειας και της χρήσης χημικών ουσιών, η adidas ανέπτυξε την τεχνολογία DryDye, η οποία χρησιμοποιεί πεπιεσμένο CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) αντί για νερό κατά τη διαδικασία βαφής των t-shirts και άλλων προϊόντων της.

Το DryDye t-shirt adidas by Stella McCartney είναι κομμάτι της συλλογής A/W ’12 και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στο stand alone store adidas by Stella McCartney, στην Fulham Road του Λονδίνου. Στην Ελλάδα θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού από τον Φεβρουάριο του 2013.

Read More

And More