London Fashion Week Spring-Summer ’15: Tι έδειξαν οι οίκοι για το επόμενο καλοκαίρι!

Άλλη μια Fashion Week ολοκληρώθηκε, αυτή τη φορά από τη βρετανική πρωτεύουσα. Πως οραματίζονται οι designers
το στιλ της επόμενης άνοιξης;

Florals αλλά και graphic prints, ουδέτερες αλλά και ζωηρές αποχρώσεις, ποικιλομορφία στις υφές και πλούσιες διακοσμητικές προσθήκες είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε στους μεγάλους οίκους για την ερχόμενη σεζόν.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι προτείνει ο κάθε οίκος για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2015 …

BURBERRY
///
Sneakers, denim jackets και δερμάτινα σανδάλια έδωσαν τον τόνο της συλλογής Burberry για την άνοιξη-καλοκαίρι 2015 που έκανε το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου. Το κορίτσι Burberry ντύνεται casual για τη νέα σεζόν με looks εμπνευσμένα από ένα βρετανικό κήπο, με μοτίβα από λουλούδια και έντομα.

TOM FORD
///
Με τα 90’s να αναβιώνουν στο χώρο της μόδας, ο Tom Ford αποφάσισε να εμπνευστεί από τα τέλη της δεκαετίας για την ομώνυμη συλλογή του για την άνοιξη-καλοκαίρι 2015. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι λίγο πιο rock and roll inspired από τις Gucci ημέρες του, με σχεδόν κάθε look να εμπλουτίζεται από πούλιες, παγιέτες και μεταλλικά τελειώματα.

CHRISTOPHER KANE
///
Ο Christopher Kane για την άνοιξη του ’15 παρουσίασε μια σοφιστικέ συλλογή που περιλάμβανε slipdresses και χαλαρά παντελόνια με απλικαρισμένες λεπτομέρειες από σχοινιά και κορδόνια στους τόνους του off-white, του μπλε και του μπορντό.

HOUSE OF HOLLAND
///
Ο Henry Holland για την ανοιξιάτικη συλλογή του για το ’15 πήγε ένα ταξίδι πίσω στη δεκαετία του 1970. Ζωηρά χρώματα, κιτς floral prints που μιμούνταν ρετρό ταπετσαρίες και flirty σχήματα συνέθεσαν το αποτέλεσμα που ήταν μια διασκεδαστική ματιά στο στιλ της δεκαετίας.

JULIEN MC DONALD
///
Ο Julien Mc Donald για την άνοιξη του ’15 δημιούργησε μια συλλογή από φορέματα που αγκάλιαζαν το σώμα, σε διαφορετικά μήκη, μονόχρωμα ή με prints, στις αποχρώσεις του off-white, του κίτρινου, του πράσινου και του μπλε.

MARCHESA
///
Γιορτάζοντας την 10η επέτειo της Marchesa, οι Georgina Chapman και Keren Craig παρουσίασαν μια bohemian συλλογή για την άνοιξη του ’15 με ονειρικά και ρομαντικά ρούχα, τέλεια εφαρμογή και με θέμα όχι μόνο το Woodstock αλλά και το θηλυκό luxury πνεύμα της γυναίκας Marchesa. Τα ανοιξιάτικα φορέματα και gowns είχαν όλα floral μοτίβα σε ποικίλες τεχνικές-από μεταξωτές λεπτομέρειες μέχρι κεντημένα διακοσμητικά στοιχεία.

PETER PILOTTO
///
Ο Peter Pilotto για την άνοιξη του ’15 παρουσίασε μια συλλογή με λιτές φόρμες που χρησιμοποίησε ως καμβά για περίτεχνες διακοσμητικές λεπτομέρειες σε λαμπερές αποχρώσεις όπως φούξια, κόκκινο, μωβ και κίτρινο.

TOPSHOP
///
Για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2015 η Topshop Unique γιόρτασε τη Βρετανία με μια συλλογή με ελαφρώς ρετρό αίσθηση. Λαμπερά colour-blocking στοιχεία με τα χρώματα της σημαίας της Βρετανίας -το κόκκινο, το λευκό και το μπλε υπήρχαν σε όλη τη συλλογή στην οποία κυριαρχούσε το sporty στιλ.

PAUL SMITH
///
Η αισθητική του Smith έχει να κάνει με τις ρίγες, τα florals και τα work looks. Για να κρατήσει τα πράγματα ενδιαφέροντα αυτή τη σεζόν, στράφηκε στα κρόσσια και σε άλλες λεπτομέρειες, όπως πέτα σμόκιν και ανεβασμένα μήκη, τα οποία δεν είναι συνήθως μέρη του ρεπερτορίου του.

MATHEW WILLIAMSON
///
O Williamson είναι γνωστός για τη χρήση των patterns, του μπροκάρ, του κεντήματος και των διακοσμητικών στοιχείων, όπως και για το προσαρμοσμένο tailoring. Όλα αυτά ήταν στο προσκήνιο αυτή τη σεζόν παρουσιάζοντας μια δυνατή συλλογή.

MARY KATRANTZOU
///
Για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2015 η σχεδιάστρια Mary Katrantzou συνέχισε από όπου σταμάτησε στην χειμερινή σεζόν με μια συλλογή επικεντρωμένη στις υφές και όχι στα signature ψηφιακά prints της. Η Katrantzou αυτή τη φορά βρήκε την έμπνευση στην Πανγαία και την Πανθάλασσα -την υπερήπειρο και ωκεανό που σχηματίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν. Με ένα τέτοιο αφηρημένο θέμα, το αποτέλεσμα ήταν μια επιλογή από φορέσιμα slipdresses και κοκτέιλ φορέματα με cut-outs, κεντήματα, δαντέλες και διάφανα στοιχεία.

ROKSANDA ILINCIC
///
Η τέχνη της Julia Dault υπηρέτησε ως μούσα της Roksanda Ilincic για τη συλλογή της για την άνοιξη του ’15, με δομημένες σιλουέτες, κοντά στο σώμα, λεπτομέρειες από βολάν και peplum σε μια χρωματική παλέτα που περιλάμβανε το κόκκινο, το μωβ, το πετρόλ και το φούξια.

Read More

And More