Indila: Η Γαλλίδα τραγουδίστρια του “Dernière Danse” στην Ελλάδα! Μιλά στο TLIFE

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες η Γαλλίδα τραγουδίστρια που έχει ξετρελάνει το κοινό με τον τελευταίο χορό της. Η Indila, η αλλιώς Adila Sedraia (όπως είναι το πραγματικό της όνομα) που ερμηνεύει το τραγούδι “Dernière Danse” -που λίγο πολύ όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει- ήρθε στη χώρα μας, για να συμμετάσχει σε ένα ντουέτο έκπληξη με τον Μιχάλη των Stavento στον ημιτελικό του ελληνικού The Voice.
Το TLIFE την συνάντησε στην πρώτη πρόβα της… Γλυκιά και χαμογελαστή εμφανίστηκε στη σκηνή φορώντας τα χαμηλά μποτάκια της και έχοντας μια μαγική λάμψη στο πρόσωπο που συνοδευόταν από μια βελούδινη φωνή.


Λίγα λεπτά αργότερα, βρεθήκαμε μαζί στα backstage για τη συνέντευξη, αρχίσαμε να μιλάμε στα γαλλικά και έδειξε να χαίρεται πολύ που μπορούσε να εκφραστεί με άνεση, χωρίς τη μεσολάβηση του διερμηνέα της. Αμέσως μου ζήτησε να μιλάμε στον ενικό και αφού μου είπε για την επιτυχία του τραγουδιού και τις αλλαγές που έχουν έρθει στη ζωή της, κατέληξε να μου μιλά off the record για τη ζωή της στο Παρίσι.

Πολύς κόσμος μιλά για το νέο μουσικό φαινόμενο που ονομάζεται “Indila” και το τραγούδι “Dernière Danse”. Πώς πήρες την απόφαση να κυκλοφορήσεις την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά σου με τίτλο “Mini World”, μετά από μια σειρά επιτυχημένων συνεργασιών με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες;
Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να τραγουδήσω και να κάνω ένα solo άλμπουμ, αλλά περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να είμαι έτοιμη. Όταν συνεργάστηκα με όλους αυτούς τους καλλιτέχνες, ήταν για εμένα κάτι πάρα πολύ όμορφο, γιατί έμαθα πολλά για τη μουσική, με έμαθαν να έχω υπομονή και να ζω τη μουσική μου και να την μοιράζομαι με ένα διαφορετικό τρόπο. Αυτό σιγά σιγά με οδήγησε στο να είμαι έτοιμη και να πω ότι τώρα είναι η ώρα για να κάνω κάτι δικό μου ολοκληρωμένα.

Γιατί μιλά το τραγούδι “Dernière Danse”;
Πρώτα από όλα είναι ένα τραγούδι αγάπης και έρωτα. Μιλά για την γλύκα, αλλά και για τον πόνο και απευθύνεται σε όλους. Όταν το τραγουδάμε, φθάνουμε στο να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Αυτή η στιγμή είναι εκείνη που μας καλεί να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας. Μου αρέσει να γράφω τραγούδια στα οποία ο καθένας μπορεί να κάνει την δική του απόδοση και να τα συνδυάζει με τα δικά του μοναδικά συναισθήματα.
Τον “τελευταίο χορό” σου τον αφιερώνεις σε κάποιον συγκεκριμένα;
Όποτε γράφω ένα τραγούδι, έχω στο μυαλό μου τους ανθρώπους. Εξάλλου, όλη η δισκογραφική δουλειά μου και το άλμπουμ “Mini World” δημιουργήθηκε ώστε όταν το ακούμε, να σκεφτόμαστε αυτούς που αγαπάμε. Ο σκοπός είναι όταν ακούμε αυτές τις μελωδίες να σκεφτόμαστε αυτά τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το τραγούδι σου σημειώνει μεγάλη επιτυχία ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια views στο youtube και έχοντας “σκαρφαλώσει” στην κορυφή των charts. Περίμενες αυτήν την επιτυχία;
Για μένα ήταν αδύνατον να φανταστώ ότι θα μπορούσε να υπάρξει τόσο μεγάλη απήχηση στο κοινό και θα το μοιραζόμουν με τόσο πολύ κόσμο. Αυτήν τη στιγμή είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη με την αγάπη που μου έχουν δείξει όλοι.

Έχει αλλάξει η καθημερινότητά σου μετά από την επιτυχία;
Ο δικός μου μικρόκοσμος (Mini World, όπως είναι και ο τίτλος του άλμπουμ της) αλλάζει, αλλά κρατά πάντα τις ίδιες αξίες και τις ίδιες ρίζες. Γίνεται όλο και πιο διευρυμένος και μεταβάλλεται, καθώς γνωρίζω νέους ανθρώπους, νέα συναισθήματα και ερεθίσματα. Γνωρίζω πολλά νέα πράγματα, με τα οποία μαθαίνω να ζω. Είναι αλήθεια πως πολλά αλλάζουν, αλλά ευτυχώς για εμένα αλλάζουν με ένα πολύ όμορφο τρόπο.

Πες μας λίγα λόγια για τη συνεργασία με το The Voice. Πώς ήρθε η πρόταση για να έρθεις στην Ελλάδα;
Ήταν μια πρόταση που δεχτήκαμε από την παραγωγή του ελληνικού “The Voice”. Όταν ήρθε ο μάνατζερ μου και με ενημέρωσε για αυτό, μου άρεσε πολύ και είπα αμέσως “ναι”. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και αυτό θα ήταν μια καλή ευκαιρία να έρθω σε επαφή με το ελληνικό κοινό, γιατί έχω ακούσει πολλά καλά πράγματα για εσάς.
Είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεσαι τη χώρα μας. Έχεις προλάβει να ξεχωρίσεις κάτι που σου άρεσε από εδώ;
Ναι είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα. Ακόμη δεν έχω προλάβει να δω πολλά, αλλά το πρώτο πράγμα που συνάντησα είναι το ζεστό χαμόγελο και η καλοσύνη των ανθρώπων.
Δες το video:

Read More

And More