Όλα τα νέα στοιχεία για το πακέτο θανάτου στο υπουργείο!

Οργή προκαλεί το γεγονός ότι μία βόμβα κατάφερε να περάσει μέσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το συγκεκριμένο υπουργείο είναι το καλύτερα φυλασσόμενο και το χθεσινοβραδινό συμβάν δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Αυτό που σοκάρει είναι πως στο κτίριο δεν υπήρχε μηχανισμός ανίχνευσης εκρηκτικών.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διαθέτει μόνο ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων και όπλων ανάλογο με αυτό στις πύλες των αεροδρομίων. Η βόμβα, όπως όλα δείχνουν, έφτασε στο υπασπιστήριο, μόλις πέντε μέτρα από το γραφείο του υπουργού, περνώντας μπροστά από τα μάτια δεκάδων ανθρώπων. Αξίζει να σημειωθεί πως εκείνη την ώρα ο όροφος ήταν γεμάτος κόσμο.


γράφημα από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Ο άτυχος υπασπιστής Γιώργος Βασιλάκης άνοιξε το δέμα που προοριζόταν για τον υπουργό, κύριο Χρυσοχοΐδη. Τότε ο μηχανισμός εξερράγη αφήνοντας τον 52χρονο να κείτεται νεκρός. Οι τρομοκράτες ήθελαν το αίμα του υπουργού. Από αυτή τους όμως την ενέργεια σκοτώθηκε ο υπασπιστής και τραυματίστηκαν δύο ακόμη άνθρωποι.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για έναν εκρηκτικό μηχανισμό πανομοιότυπο με εκείνον που διαμέλισε τον 15χρονο Αφγανό. Αν αυτό ισχύει τότε μιλάμε για ένα μεγάλο μεταλλικό αντικείμενο (πιθανότατα σωλήνα) που περιείχε τα εκρηκτικά, καλώδια και ρολόι. Μηχανισμός που αν το δέμα είχε περάσει από το μηχάνημα που υπάρχει σε δύο σημεία του υπουργείου θα είχε γίνει αντιληπτός με μια μόνο ματιά!

Οπότε τα ερωτήματα είναι τα εξής:

Ισχύει η πληροφορία πως τα δέματα που φτάνουν στο υπουργείο προστασίας του πολίτη δεν ελέγχονται;Επαφίεται ο έλεγχος στους υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ. Και οι αστυνομικοί χωρίς έλεγχο το παραδίδουν στον υπασπιστή ή τον ίδιο τον υπουργό;

Πώς γνώριζαν οι τρομοκράτες (αν αυτό ισχύει) ότι υπάρχει αυτό το τρωτό σημείο;

Υπάρχει ολιγωρία των αστυνομικών τόσο στην περίφραξη, όσο και στο κτίριο όπου υπάρχουν μηχανήματα ελέγχου;

Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν ευδιάκριτος από το μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων ή δεν πέρασε καν από έλεγχο;

Γιατί το υπουργείο δεν διαθέτει μηχάνημα ανίχνευσης εκρηκτικών;

Υπάρχουν πληροφορίες για τρεις “κούριερ” οι οποίοι χθες μετέφεραν δέματα στο υπουργείο. Ήταν γνώριμοι στους αστυνομικούς και ο έλεγχος που τους έγινε ήταν πλημμελής;

Το χειρότερο σενάριο είναι αυτό που θέλει τους τρομοκράτες με κάποιο τρόπο να γνώριζαν τα κενά στους ελέγχους. Πως είναι δυνατό οι τρομοκράτες σ’ έναν από τους πιο καλά φυλασσόμενους στόχους να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφόρηση;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι το δέμα ήταν για τον ίδιο, κάτι που σημαίνει ότι οι αδίστακτοι τρομοκράτες είχαν στόχο να σκοτώσουν εν ψυχρώ τον υπουργό. Μάλιστα, το χτύπημα ήταν τυφλό, καθώς δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Περισσότερες πληροφορίες στο NewsIt

Read More

And More