Φοριούνται και σαν makeup! 8 compact αντηλιακές με χρώμα για να είσαι παντού… καλυμμένη!

Κάποτε οι αντηλιακές προσώπου ήταν τόσο λίγες και τόσο βαριές ώστε οι περισσότερες δεν μπορούσαμε να βρούμε εκείνη που μας ταιριάζει και τελικά δεν φορούσαμε αντηλιακή προσώπου. Και μετά, ξυπνούσαμε μια μέρα και το πρόσωπό μας είχε πανάδες, ήταν αφυδατωμένο και κάπως ζαρωμένο. Λέγεται πρόωρη γήρανση και προκαλείται από την έκθεσή μας στον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Είναι γνωστή δε και ως φωτογήρανση.

Τα χρόνια πέρασαν και στην κοσμετολογία έγιναν τεράστια βήματα. Οι αντηλιακές πλέον είναι τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές ώστε δεν έχεις καμία δικαιολογία αν δεν φοράς.

Μια από τις αγαπημένες μας κατηγορίες είναι οι αντηλιακές προσώπου σε μορφή compact. Μπορούν να αντικαταστήσουν το makeup σου για τους καλοκαιρινούς μήνες αν το νιώθεις αρκετά βαρύ και είναι ό,τι πρέπει να νιώθεις γυμνή χωρίς να φοράς βάση. Με άλλα λόγια, αυτές οι compact αντηλιακές φοριούνται από το γραφείο έως την παραλία, κάνεις touch up στο αυτοκίνητο χωρίς καν να λερώσεις τα χέρια σου και σε αφήνουν απόλυτα καλυμμένη. Καλυμμένη γιατί καλύπτουν τις ατέλειές σου, καλυμμένη γιατί σε προστατεύουν και από τον ήλιο. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας!

Fond de Teint Compact Protecteur UV SPF30, Shiseido, €39.50. Η Shiseido είναι το brand που άνοιξε τον δρόμο για αυτή την αγορά των αντηλιακών σε μορφή compact αφού είναι και το πρώτο που δημιουργήθηκε. Πρόκειται για ένα compact makeup που θα βρεις σε τέσσερις διαφορετικές αποχρώσεις ώστε να εντοπίσεις αυτήν ακριβώς που σου ταιριάζει. Έχει το τέλειο ματ φινίρισμα και απορροφά την λιπαρότητα, είναι best seller και ένα από τα προϊόντα που πρέπει να δοκιμάσεις τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου!

Heliocare Αντιηλιακό Make up SPF50 Dark (compact), beauty-hall.gr, €27.60. Αυτό το compact αντηλιακό προσώπου χαρίζει ομοιοχρωμία στο πρόσωπο καλύπτοντας τις ατέλειες σαν το τελειότερο foundation και σου προσφέρει και αντιοξειδωτική δράση. Θα το βρεις σε δύο αποχρώσεις, ανοιχτή και πιο σκούρα. Η συγκεκριμένη είναι τέλεια αν μαυρίζεις πολύ το καλοκαίρι!

Soins Soleil Compact για φυσικό χρώμα SPF50+, Galenic, €25.81. Χαρίζει στο πρόσωπο ένα ομοιόμορφο, φυσικό χρώμα που προσαρμόζεται με το χρώμα της επιδερμίδας σου. Απορροφά τη λιπαρότητα κι επιπλέον δίνει ματ αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησέ το και για να ρετουσάρεις το μακιγιάζ σου καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας!

Clinique Sun SPF30 Mineral Powder, €31.25. Αυτό το compact αντηλιακό από την Clinique είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και στον ιδρώτα. Μπορείς να το έχεις στην τσάντα σου για να ανανεώνεις το αντηλιακό σου όσο συχνά θες αλλά, πέραν της αντηλιακής προστασίας, πρόκειται για ένα compact foundation με μεγάλη διάρκεια και σταθερότητα.

Compact Foundation Κόκκινο Σταφύλι SPF50+, Κορρές, €24.80. Στον κόσμο των compact αντηλιακών από φέτος μπαίνει και ο Κορρές που εμπλουτίζει την σειρά κόκκινο σταφύλι με αυτό το λανσάρισμα. Έχει SPF αρκετά υψηλό ώστε να νιώθεις απόλυτη ασφάλεια απέναντι στον ήλιο και είναι silicone free. Αν σου αρέσουν τα φυσικά προϊόντα θα το λατρέψεις! Bonus: η ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση χάρη στο κόκκινο σταφύλι.

Photoderm Max Compact SPF50 tinted, Bioderma, €21.80. Αυτό το αντηλιακό έχει 100% ορυκτά, φυσικά φίλτρα που προστατεύουν την επιδερμίδα από την έκθεση στον ήλιο και είναι ιδανικό για τα ευαίσθητα και δυσανεκτικά δέρματα. Επιπλέον, θα το βρεις σε δύο βασικές αποχρώσεις για ανοιχτές και σκούρες επιδερμίδες, γεγονός πολύ πρακτικό αφού μπορείς να την αγοράσεις ακόμη και online χωρίς καν να την δοκιμάσεις!

Photoageing protection comact powder SPF30, Bioderma, €21.01. Πρόκειται για αντηλιακή σε compact με υφή πούδρας που, όμως, δεν ξηραίνει την επιδερμίδα και δεν αφήνει αντιαισθητικές στάμπες πάνω στο πρόσωπό σου. Αντίθετα, προστατεύει, δίνει ομοιοχρωμία και έχει μεγάλη ανθεκτικότητα και στο νερό.

Read More

And More