Athleisure beauty: τι είναι αυτό για το οποίο μιλάει όλη η βιομηχανία της ομορφιάς

Τα τελευταία χρόνια θα έχεις παρατηρήσει ότι όλο και περισσότερος κόσμος γυμνάζεται. Και αν δεν το έχεις παρατηρήσει από τον συνωστισμό στο γυμναστήριο (γιατί no! no! εσύ δεν είσαι μια από αυτές) θα το έχεις παρατηρήσει σίγουρα το καλοκαίρι στην παραλία (κάπως έτσι ξεκίνησα crossfit γιατί δεν θα ήξερα που να κρυφτώ).

Τα τελευταία χρόνια, λοιπόν, οι άνθρωποι που γυμνάζονται είναι πολύ περισσότεροι. Και αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι γυρνάνε και στο δρόμο με τις στιλάτες φόρμες τους, τα κολάν και τα αθλητικά τους ακολουθώντας το παράδειγμα της Kendall και της Gigi. Αυτή η τάση λέγεται athleisure και στον κόσμο της μόδας έχει αγγίξει το peak του αφού σύμφωνα με το NDP Group στις ΗΠΑ μόνο αυτή η αγορά έχει φτάσει τα 44 εκατομμύρια δολάρια.

Ο κόσμος της ομορφιάς, που είναι μια άλλη τεράστια βιομηχανία έχει αρχίσει τον τελευταίο χρόνο να μπαίνει στο παιχνίδι με brands και προϊόντα που δημιουργούνται αποκλειστικά για το γυμναστήριο. Και αν είσαι από αυτές που αγαπάς το μακιγιάζ αλλά τελευταία έχεις αγαπήσει και τη γυμναστική ή έστω, σου έχει έρθει φορετή, έχεις ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζεις το δίλλημα: να βγάλω το makeup που φοράω από το πρωί στο γραφείο για να πάω γυμναστήριο; Το σωστό είναι ναι, να το βγάλεις (ιδρώτας+ makeup= σπυράκια) αλλά αν είσαι από τα κορίτσια που δεν πηγαίνουν ούτε στο περίπτερο χωρίς μακιγιάζ, πόσο μάλλον στο γυμναστήριο που θα ξοδέψεις και 1-2 ώρες και δεν θα σε δει μόνο ο περιπτεράς, τότε αρχίζουν τα προβλήματα.

Η βιομηχανία του Athleisure beauty
Στην απλή μορφή του athleisure beauty θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε αδιάβροχο προϊόν, οπωσδήποτε μια μάσκαρα ή ό,τι water- resistant. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Το 2017 οι εταιρίες καλλυντικών κάνουν focus στην δημιουργία προϊόντων που προορίζονται για το γυμναστήριο. Ας πούμε: ένα makeup που επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει ελεύθερα ώστε να μην φράζουν οι πόροι, που θα μένει εκεί ακόμη και μετά από 486168 κοιλιακούς και που θα έχει την έγκριση του δερματολόγου μας είναι το ζητούμενο.

Εταιρίες και σειρές που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για το γυμναστήριο!

Η Rae είναι η πρώτη εταιρία που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των beauty+ gym addicts από ένα κορίτσι, την Rochelle Rae, η οποία αντιμετώπιζε η ίδια αντίστοιχο θέμα στο γυμναστήριο: “Για εμένα το να πάω οπουδήποτε χωρίς makeup δεν είναι επιλογή. Αλλά κατέληγα μετά την γυμναστική να είμαι χάλια. Δεν μπορούσε να μην υπάρχει λύση!”, έχει πει σε συνέντευξή της. Όσον αφορά το προϊόν star που λατρεύεται στην συλλογή αυτό δεν είναι άλλο από το Climate Control Mineral ένα foundation που δεν αλλοιώνεται υπό όποιες καιρικές συνθήκες και άρα βγάζεις το μάθημα του spinning χωρίς να σε κοιτάει περίεργα ο διπλανός σου.

H Sweat είναι μια ακόμη εταιρία που έχει δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός beauty junkie που αναγκάζεται να πάει γυμναστήριο, ή μιας γυναίκας που λατρεύει το γυμναστήριο και είναι… κρυφοbeauty-junkie! Μάλιστα, το συγκεκριμένο brand έχει το ωραιότερο ίσως story αφού δημιουργήθηκε από πέντε πρώην επαγγελματίες ποδοσφαίρου: “Είμασταν έξω στο γήπεδο και μπροστά από μια κάμερα και δεν μπορούσαμε να βρούμε ένα προϊόν που να μας δείχνει όμορφες και ταυτόχρονα να είναι ασφαλές για την επιδερμίδα μας!”, έχει πει σε συνέντευξή της στο Fashionista η Courtney Jones, μια από τις 5 δημιουργούς του brand.


Παραπάνω οι πέντε πρώην επαγγελματίες αθλήτριες- νυν δημιουργοί του brand Sweat

H Tarte είναι ένα ακόμη brand διάσημο στο εξωτερικό που δυστυχώς δεν έρχεται στην Ελλάδα και που από τον περασμένο Δεκέμβριο δημιούργησε την σειρά Athleisure που περιλμαβάνει μια ενυδατική με highlighter που δίνει λάμψη στο πρόσωπο, αδιάβροχη μάσκαρα που τονίζει τόσο όσο τις βλεφαρίδες και blotting papers που απορροφούν την λιπαρότητα και τον ιδρώτα. Μάλιστα, η Tarte έκανε την έξυπνη κίνηση να ορίσει spokesperson της σειράς αυτής την Laiba Zaid, beauty και fitness expert, με 1.2 εκατομμύρια followers στο instagram.


Ένα ακόμη παράδειγμα Athleisure beauty είναι και η σειρά Arrow της εταιρίας Birchbox με skin tint, αδιάβροχες μάσκαρα, lip balm (στο σύνολό τους τα προϊόντα είναι έξι) που απευθύνεται σε κοινό που αγαπά την γυμναστική, ή που… έστω γυμνάζεται!

Στην Ελλάδα η έξαρση του athleisure beauty θα έρθει σε 1-2 χρόνια από τώρα, όπως γίνεται συνήθως μέχρι να μην υπάρχει ούτε έναν αγύμναστος κοιλιακός στην παραλία (Τ-Ρ-Ο-Μ-Ο-Σ). Αλλά εν τω μεταξύ, η MAC φρόνισε να φτάσει στα χέρια μας κάτι λίγο από το trend αφού η ανοιξιάτικη και super χρωματιστή συλλογή της φέρει τον τίτλο Work it Out ενώ τα κορίτσια στην καμπάνια είναι ντυμένα όπως φανταζόμαστε τους εαυτούς μας να φτάνουν στο γυμναστήριο.

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για την ελληνική αγορά. Αλλά εν τω μεταξύ, αυτό δεν σου απαγορεύει να βάλεις στο νεσεσέρ σου μερικά πράγματα που θα σου τονώσουν την αυτοπεποίθηση και να μην ψάχνεις αποδητήρια να κρυφτείς όταν διαπιστώσεις ότι το αγόρι από τον διπλανό διάδρομο έχει καρφωθεί στο πρόσωπό σου (έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας για να καρφώνεται κάποιος στους κοιλιακούς μας!).

1. Stick για τα μάγουλα από την συλλογή Work it Out της MAC, Studio Quiktrick απόχρωση Here You Go All A Flush. Δίνει στο πρόσωπό σου αυτό το sexy αναψοκοκκίνισμα που αποκτάς μετά από μια ώρα γυμναστικής. Αν έκλεψες και δεν έκανες σωστά τις ασκήσεις μπορείς να βάλεις αυτό!
2. Μαντηλάκια για το πρόσωπο και το σώμα, Clinique Pep-start.
3. Αδιάβροχη Sports Wet Force BB 50+, Shiseido. Αν κάνεις sport σε εξωτερικό χώρο είναι το απόλυτο must have προϊόν!
4. Αδιάβροχη μάσκαρα για όσες γυμνάζονται που δίνει στις βλεφαρίδες ακριβώς τον όγκο και το μήκος που πρέπει, δεν “τρέχει” και δεν φαίνεται έντονο το αποτέλεσμα,Eyeko Sport Waterproof mascara.

Και κάτι τελευταίο: εσύ βάφεσαι για να πας γυμναστήριο; Ή έστω, είσαι βαμμένη όταν πηγαίνεις γυμναστήριο; Έχουμε poll παρακάτω…

Read More

And More