Διακόσμηση: Αυτά είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις

Ψηλά, πλατιά, εξωτικά, μεσογειακά, κρεμαστά, αναρριχώμενα, υδρόφιλα, φοινικοειδή, με πλούσιο φύλλωμα ή με “πιρουνιαστές” άκρες. Ό,τι κι αν σκεφτείς, τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα της συνεχώς εξελισσόμενης τάσης του eco- friendly interior design! Όπου και να πας, ό,τι και να δεις, όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι αυτό είναι ένα από τα πιο ραγδαία ανερχόμενα trends στο interior design που πλέον έχει αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρος τρόπος ζωής. Άλλωστε, το “Go Green” κίνημα μεσουρανεί τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς, από τη διατροφή και το fitness, μέχρι τη μόδα και η διακόσμηση δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα του lifestyle που σε προτρέπει να “αγκαλιάσεις” τη φύση! Πέρα όμως από το να ομορφαίνουν τη ζωή και το σπίτι σου, αλλά και να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, τα φυτά έχουν και μία ακόμη πολύ σημαντική ιδιότητα: καταπραΰνουν τις… αισθήσεις! Και πιο συγκεκριμένα, προκαλούν ευφορία, δίνουν ενέργεια και “ζωντανεύουν” την ψυχολογία! Με λίγα λόγια, είναι το φυσικό “αντικαταθλιπτικό”!

Ο τρόπος που έχουμε φέρει τη φύση μέσα στα σπίτια μας, σίγουρα αποτελεί απόρροια της γενικότερης τάσης που επικρατεί στο σύγχρονο τρόπο ζωής και “απαιτεί” περισσότερη ευαισθητοποίηση γύρω από τους φυσικούς πόρους και την προστασία του περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, παραπέμπει και σε μια επιστροφή στις βάσεις μας ως κοινωνία της υπερκατανάλωσης. Πέρα, όμως, από τον κοινωνικό χαρακτήρα της, η eco-friendly τάση στο interior design έχει σαφή αισθητική ανωτερότητα και προωθεί την έννοια του relaxing και του ήπιου διακοσμητικού χαρακτήρα για μεγαλύτερη αίσθηση οικειότητας και “ζεστασιάς”. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, ήρθε η ώρα να μάθουμε ποια είναι τα φυτά που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση και να μας ηρεμήσουν, προσφέροντας παράλληλα μια νότα αισιοδοξίας και… δροσιάς που τόσο έχουμε ανάγκη!

Λένε ότι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεφύγεις από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι να αφεθείς στη φύση, να κάνεις μία βόλτα στην εξοχή, να βρεθείς μέσα σε φυτά και λουλούδια και να απολαύσεις το φυσικό πλούτο. Με την ίδια λογική, περιλαμβάνοντας στο χώρο σου τα κατάλληλα φυτά και άνθη, είναι πολύ πιθανό να έχεις τα ίδια θετικά αποτελέσματα!

Αν θέλεις, λοιπόν, να μάθεις ποια είναι τα φυτά που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα σε χαλαρώσουν, απλά και μόνο βλέποντάς τα στο σαλόνι σου, ρίξε μια ματιά παρακάτω!


Βασιλικός

Ο βασιλικός μυρίζει υπέροχα χάρη στην ουσία λιναλοόλη που περιέχει και μπορεί να βοηθήσει στα αισθήματα στρες και άγχους. Επιπλέον, αναδίδει οξυγόνο για 20 ώρες την ημέρα.

Αγγλικός κισσός

Αυτό το ιδιαίτερα εύκολο στη φροντίδα του φυτό παίρνει “9” στα “10” όσον αφορά το… καθάρισμα της ατμόσφαιρας του σπιτιού. Τοποθετώντας τον κισσό σε εσωτερικό χώρο είναι βέβαιο πως η αναπνοή θα γίνει ευκολότερη και το αίσθημα ευφορίας μεγαλύτερο

Φτέρη

Άλλο ένα δυνατό “καθαριστικό” φυτό με την εκπληκτική ικανότητα να απομακρύνει από τον εισπνεόμενο αέρα 1836 τοξίνες την ώρα. Ιδανικό για χαλάρωση και ευεξία!

Λεβάντα

Είτε σε φυσικό φυτό, είτε σε μορφή αιθέριου ελαίου, η λεβάντα είναι ένα από τα πιο μελετημένα βότανα για την επίδοσή της στην καταπολέμηση του άγχους. Χρησιμοποίησε μερικά άνθη στην κρεβατοκάμαρα ή ράντισε το χώρο με έλαιο διαλυμένο σε νερό και σύντομα θα ανακουφιστείς από την πίεση.

Δενδρολίβανο

Αυτό το ξυλώδες βότανο θεωρείται πως αυξάνει το θάρρος και προάγει το αίσθημα της αισιοδοξίας. Αναλόγως θεωρείται πως βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και της θλίψης.

Read More

And More